Gå til hoved-indhold

Brancheformand Jens Quorning: Vanvittig efterspørgsel og dyre råvarer hæver priser på både

- Vi skal 25 til 30 år tilbage, hvor det gik lige så godt, som det går nu i bådbranchen. Der er prisstigninger på alt. Hele verden går amok med højere priser, og nu følger bådbranchen efter, siger Dragonfly-producent Jens Quorning, formand for Skib & Båd. Se interview.

Malik-stormen: Vandstanden går op nu - kan stige op til to meter over det normale

Søndag rammes Danmark af en stormflod, der giver udfordringer med oversvømmelser. Vandstanden er søndag morgen steget med over en meter i Nordsjælland og i Isefjorden. Send gerne billeder, så vi kan følge med på havnene. Vi viser de første fotos.

Sådan sikrer du båden på land og vand inden weekendens storm

En historisk storm har kurs mod Danmark. De frivillige søreddere i København giver derfor vigtige forholdsregler til sejlerne, inden stormvejret går i land.

Se til båden: Stormen Malik kan blive kraftigste i Danmark i fem år - vandstand stiger med 1,5 meter i Nordsjælland

Den nynavngivne storm Malik bliver den kraftigste i Danmark i fem år. Fredagens rolige vejr virkeliggør i den grad udtrykket stilhed før stormen. Lørdag rammer en regulær storm nemlig Danmark for første gang i knap to år. Særligt det nordvestlige Jylland, Nordsjælland og Bornholm er udsat.

Sådan gjorde Birger Hansen den første X-79'er ny igen

Alene hos X-Yachts er der otte medarbejdere, der har sat deres X-79'er i stand. Se vores korte interview med en af X-Yachts' opfindere, Birger Hansen, der forklarer om den 43 år gamle båd, der blev som ny.

ShipShape i Rungsted opruster og søger sælger til butik og bådsalg

Branchenyt: Efter et meget travlt og godt 2021 opruster ShipShape og søger personale til butikken. Det er dog ikke et almindeligt butiksjob, der er tale om. Firmaet sælger nemlig også nye og brugte sejl- og motorbåde.

 

 

75-årig franskmand døde, da han ville ro fra Portugal til Caribien

Projektet var hans måde at "grine af alderdommen", har han tidligere sagt. Det kostede Jean-Jacques Savins livet.

Aeolos P30 Racer accelerer op til tre gange hurtigere end andre 30-fods både

Med en vægt på 1,55 tons, der er mindre end 50 procent af den gennemsnitlige 30-fods båd, og med 40 procent mere sejlareal og 30 procent bedre ballastforhold kommer båden fra Dubai hurtigt op i fart. P30'eren er designet til den ambitiøse shorthand-sejler. I år kommer der en til Danmark.

Bedste sejlbåde er kåret i European Yacht of the Year 2022 - fx Hanse 460 og Hallberg-Rassy 50

Hanse 460, Hallberg-Rassy 50, JPK 39 FC, Saffier 33 Life og Outremer 55 stak af med priserne under dagens prisoverrækkelse. Hør nogle af juryens udtalelser, fortæller norske Seilmagasinet.no. Se også video med vinderne.

 

Ny fransk Dufour 32 med kæmpe soldæk agter

Spændende, ny Dufour 32 ser dagens lys. En stor badeplatform gør, at båden virker noget større, når den ligger for svaj. Se video og fotogalleri af båden, der importeres af ShipShape i Rungsted.