Gå til hoved-indhold

Chef for Topdanmarks bådafdeling Sven Holmbo Sørensen alias Sven Båd går på pension 1. april 2021

Efter grundige og svære overvejelser har Sven Holmbo Sørensen besluttet, at han 1. april starter et nyt liv udenfor Topdanmark, hvor tiden skal bruges på at nyde hans yderst velfortjente ’tredje alder’ med fokus på familie, venner og fritidsinteresser. Afløseren er 38-årige Henrik Dick-Nielsen.

Nu kan sejlerne træne igen - forsamlingsloftet hæves fra 5 til 25 for udendørs idrætten

Der var gode nyheder til sejlerne, da regeringen onsdag fremlagde sit seneste corona-udspil. Fra mandag den 1. marts er det igen muligt at mødes til træning på vandet i grupper på op til 25 personer. Før måtte blot fem sejlere mødes.

Kielerkanalen igen gratis at passere for lystsejlere

Sejlere vil igen i år drage fordel af den tyske, føderale transportministers melding om at passere Kielerkanalen gratis. Det sker for at øge tiltrækningskraften til kanalen i økonomisk vanskelige tider, som corona har skabt.

75 meter stål-superyacht Phocea brænder i Malaysia - nu brændt ned

Den 246-fods båd er i alvorlige problemer med brand om bord. Se nu nyt billede, hvor båden ikke ser ud til at kunne reddes. Opdatering kl. 17.15.

Træn som landsholdet: 49erFX-sejler Marie Thusgaard viser hvordan

I en syv minutter lang video inviterer Marie Thusgaard og landsholdets fysiske træner, Simon Steward, indenfor til corona-venlig træningssession. Kun få remedier er nødvendige.

L23 på vej under isen i Marstal - hvem ejer båden?

En sejler Torben Holm spørger, om der er nogen, der ved noget om den grønne L23'er, der i Marstal uden opsyn. Sig til, hvis du kender vedkommende.

Isens bæreevne varierer - men bør som hovedregel være 13-18 cm tyk

En tur på den frosne fjord eller sø kan være fristende, men bør overvejes og planlægges grundigt. DMI giver i artikel gode råd til is-sejlere og andre vinterglade danskere.

Slæbebåd Gitte Vig er nu isbryder i Limfjorden

- Slæbebåden er i fuld gang med at bryde render i Limfjorden, og så vil strømmen også fjerne noget af pakisen. Men jeg kan forsikre, at der bliver arbejdet på højtryk, siger orlogskaptajn i Søværnet, Jens Hulgaard, der også er isofficer. Det skriver TV 2 Nord.

 

Sejlerskolen Watergames tilbyder sejlerkurser som fjernundervisning

Med forsamlingsloft og afstandskrav skal sejlerskoler være kreative. Danmarks største sejlerskole Watergames tilpasser sig de nye vilkår og lancerer dueligheds- og yachtskipperkurser som fjernundervisning.

X-Yachts' tidligere ingeniør og skrappe kapsejler Niels Ditmar er gået bort

Nekrolog. X-Yachts´højt respekterede ingeniør Niels Ditmar, der gik på pension i 2010, er efter nogen tids sygdom sovet ind den 5. februar 2021. Han blev kun 72 år. I 1986 blev Niels Ditmar ansat som ingeniør hos X-Yachts og var igennem 24 år virksomhedens førende ingeniør.