Gå til hoved-indhold

Spækhugger-sejler Marc deler båd i Marselisborg med alle - bedre at låne end at købe

- "Snøvsen" (en Spækhugger, red.) er også lidt et aktivistisk, idealistisk projekt. Jeg vil gerne vise, at hvis vi låner af hinanden i stedet for at købe en masse nyt, så forbruger vi mindre samtidig med, at vi stadig har det rigtigt godt, siger , til TV 2 Østjylland.

Sejlerskolen Watergames får ny lokation på Rungsted Havn

Den landsdækkende sejlerskole Watergames får endnu et undervisningssted på Sjælland – denne gang centralt på Rungsted Havn nummer 1, lige oven på bådudstyrsforretningen ShipShape. 

Afmærkninger på plads i det sydlige Guldborgsund

Med Geodatastyrelsens seneste søkortrettelse fra 26. august er sejlrenden i den sydlige del af Guldborgsund nu korrekt afmærket med mindstedybder på 2,1 meter ved middelvandstand.

Svenskerne søsætter digital bådmesse - aflæg besøg fra sofaen

Se filmklip med årets største nyheder indenfor både og udstyr. Erfarne journalister deler samtidig deres analyser af produkterne på messen, der afvikles fra den 28. august og en måned frem.

Foredrag på M/S Museet for Søfart om gåden bag branden på Scandinavian Star

M/S Museet for Søfart i Helsingør lægger ud med International Maritime Day, hvor vores museumsinspektør Morten Tinning sætter fokus på aktuel søfart. Herudover er der foredrag om gåden Scandinavian Star, leveret af Lars Halskov, der er forfatter bag bogen ’Branden’.

Bådbrande er primært fra madlavning, motor og el, viser undersøgelse på Odense Universitet - flere svar søges

Blandt de 350 hændelser i den foreløbige undersøgelse stammer blandt andet omkring 125 brande fra madlavning, 121 fra motor, 10 fra brandstoftank, 151 fra el-systemet og 15 fra lynnedslag. Cirka 2/3 af hændelserne har IKKE medført brand, fortæller overlæge Jens Lauritzen, der ønsker flere svar i…

Fond støtter M/S Museet for Søfart ved Kronborg med 350.000 kr. – og nedlægger sig selv

- Vi har valgt at donere pengene til M/S Museet for Søfart, fordi museet spiller en vigtig rolle i formidling og forskning i dansk søfartshistorie, udtaler skibsfører og chefkaptajn Lars Erik Darville, formand for fonden, der nu nedlægger sig selv.

Lystsejlere finder 81-årige livløs mand og hund - sejlbåd foretog mærkværdige manøvrer ved Odden

En solosejler mistede torsdag livet under sejlads på Hesselø Bugt, Nordsjælland. Sejlere opdagede den ældre mand og bragte ham i havn, hvor han senere blev erklæret død.

 

Halvdelen af Reese Marines kunder fra Tyskland forsvandt - alligevel slår bådsalg rekord

Tyske kunder var i foråret ude af billedet, da den tyske grænse var lukket - det så sort ud for Reese Marin. Men siden steg antallet af danske kunder, lyder det fra Aabenraa. Et krise-år bliver til et boom-år for bådhandleren, skriver TV Syd.

Solosejler med ildebefindende går på grund - nægter at lade sig hoiste af helikopter

I to timer lå en ældre mand bevidstløs ombord på sin sejlbåd i Limfjorden. Da han vågnede, havde båden ramt havbunden, og sejleren udviste selv symptomer på hjerteproblemer. Alligevel nægtede han at lade sig evakuere.