Gå til hoved-indhold

Naturvin med miljøvenlig levering: Gannat har fragtet 15.745 flasker fra Frankrig til København

Miljøet er i højsædet, når franske Anne-Flore Gannat og besætning transporterer vin med Fairtransport. Tirsdag ankom skonnerten til København.

Benjamin Kristensen: Sejlerkulturen vakler - ikke nok med en mobiltelefon til søs

Læserbrev: I dag kommer de fleste nye fritidssejlere "ud af det blå", ofte motiveret af nogle få sejladsoplevelser, men uden grundlæggende kulturelle traditioner og kundskaber. Flere nye fritidssejlere antager tilsyneladende fejlagtigt, at man kan navigere sikkert med mobiltelefoner.

Ta’ skipperansvar - sørg for alle får redningsvest på om bord - ny SejlSikkert kampagne

Spørger man sejlere, kano- og kajakroere eller garn- og lystfiskere, om de bruger vest, svarer 66 pct. ”altid”, og 92 pct. mener, at de altid tager skipperansvar. Det viser, at viljen er der, men virkeligheden ser en smule anderledes ud ifølge SejlSikkerts årlige redningsvesteoptælling i havnene.

Nyt Aarhus Ø-stafetløb skal trække flere aarhusianere ned til vandet

Aarhus Ø-stafetten skal vise Aarhus Ø frem fra sin bedste side. Sailing Aarhus står bag stafetten og håber på at trække såvel lokalbeboere som aarhusianere, der ikke har sin vanlige gang på Aarhus Ø, ned til Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

Opdater dine søkort: Ny T-rute fra Skagen til Storebælt

Når kalenderen siger 1. juli 2020, må sejlere være ekstra opmærksom i Skagerrak, Kattegat og den nordlige det af Sundet. Det er den øgede skibstrafik, der har fået de danske og svenske myndigheder til at etablere et nyt rutesystem, fortæller Geodatastyrelsen.

Henriks 14 år med Tanimara - et skib der sejlede med flygtninge - nu sælges det

Henrik Friis Harvig har haft 14 gode år på og med Tanimara. Nu er det tid til at tage hul på et nyt kapitel. Et kapitel med hus, have og huler i træerne. Derfor skal Tanimara videre på nye eventyr. Henrik fortæller her om Tanimara. Cille Rosentoft interviewer.

X-Yachts sælger fire både kort tid efter grænseåbning

90 procent af salget i Haderslev-firmaet går til eksport. Derfor slog grænselukningen hårdt og kostede fyringer i produktionen, men seks dage efter grænseåbningen har X-Yachts solgt fire nye både, fortæller topdirektør Kræn Nielsen til Minbaad.dk.

Nykøbing Falster-sejlere festede over klapbro forbliver i Guldborgsund

De lokale lystsejlere har i det seneste halve år gået i uvished om, hvorvidt de i fremtiden vil kunne sejle gennem klapbroen. Torsdag var der derfor fest på broen over Guldborgsund i Nykøbing Falster, efter klapbroen fortsætter. Se lokale fotos.

Tre sejlbåde stod i flammer i Greve Marina - brandslanger kunne ikke nå både

Branden fredag aften var særligt udfordrende for brandvæsenet, fordi vandslangerne havde svært ved at nå frem til det sted, hvor bådene lå, skriver B.T.

Broen over Guldborgsund skal åbne for sejlbådene - broklap er stor sejr for sejlerne

Transportordførerne for partierne bag forliget om Femernforbindelsen har med transportminister Benny Engelbrecht nu besluttet at bakke op om sejlernes ønske om at bevare Guldborgsund som et gennemsejlingsfarvand.