Gå til hoved-indhold
Russell Coutts i København, hvor han talte varmt om flerskrogsbåde til minbaad.dk og det kom til at holde stik. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Russell Coutts i København, hvor han talte varmt om flerskrogsbåde til minbaad.dk og det kom til at holde stik. Foto: Troels Lykke

Video af ny AC72 - vingemast på 40 meter

Se animation af AC72, ny klasse i 34. America's Cup. En kampagne koster mellem 45 og 100 mio. euro, mener Coutts. Serie i 2012.

Af Troels Lykke |

Den nye America's Cup katamaran vil kunne sejle i 3 til 33 knobs vind. Hvilket sikrer mindre ventetid, når en AC72 skal sejle med en 40 meter høj vingemast (130 fod).

Katamaranen bliver 22 meter lang og 14 meter bred.

Båden bliver en katamaran i 34. America's Cup, som før nævnt i verdens sejlsportsmedier. Grunden til det blev en katamaran og ikke en trimaran skyldes at en katamaran er lettere at transportere.

Coutts fortalte i juni til minbaad.dk i Tuborg Havn, at bådene let skal kunne transporteres med store fly, derfor må de ikke være for tunge. En AC72 på 22 meter, kommer til at veje syv ton, mod 24 ton tidligere for de store enkeltskrogede både.

Den nye ungdoms-America's Cup klasse, AC45 bygges i i New Zealand og skulle være klar i juni 2011.

Sejladser i 2012

AC72eren forventes i aktion i 2012, hvor syv sejladser skal gennemføres. Russell Coutts fortalte tidligere til os, at han håber på otte hold.

"Men heller ikke flere, da de otte hold alle skal have et højt niveau, hvor alle kan vinde," sagde Coutts i Tuborg Havn.

En kampagne til den 34. Cup vil koste mellem 45 og 100 mio. euro, hvilket er billigere end fx BMW Oracle Racings kampagne på over en mia. kroner.

Se YouTube om America's Cup, der startede i 1851 - klik her

content-loader
content-loader
content-loader