Gå til hoved-indhold
Arkivfoto: Mathias LaugesenKapsejlads
Arkivfoto: Mathias Laugesen

De store sejlklubber stjæler Optimistsejlerne

Tilmeldingen til DM i Skovshoved om 14 dage viser at 50 ud af de 92 tilmeldte stiller op fra KDY, Skovshoved, Fredericia og Egå.

Af Mathias Laugesen |

Især de i forvejen store klubber tiltrækker sig endnu flere medlemmer. Mange af sejlerne der flytter til de store klubber, tiltrækkes af kammerater, trænere og udsigten til bedre resultater.

Flere sejlere er tilmeldt mere end en sejlklub. Det er ofte et tegn på, at sejlerene er skiftet fra barndomsklubben til en af de større. I Egå hvor undertegnede er cheftræner har vi tilmeldte fra blandt andet Skanderborg men også klubber ved Limfjorden som Struer og Aalborg.

Tidligere havde klubberne i Horsens og Kerteminde også mange tilmeldte til de nationale stævner, men tilstrømningerne skifter afhængigt af både sejlernes niveau og den eller de tilknyttede trænere.

Nemlig trænere er især afgørende for tilstrømningen af nye a-sejlere. Jeg er ikke i tvivl om, at vi også har mange fremragende trænere i de mange mindre klubber i Danmark, men desværre er de ofte ikke deltagende til de nationale arrangementer.

Det er selvsagt klart, at både antallet af gode sejlere og de erfarne trænere forøger motivationen for at præstere - selv til simpel hverdagstræning. Dette smitter selvfølgelig også af på stævneresultaterne for den enkelte sejler.

Jeg tror man vil kunne ”løse” problemet ved at lave flere nationale events hvor man inviterer de enkelte klubtrænere. Kerteminde sejlklub arrangerede en forårs tune-up for nogle år siden hvor der blev sejlet kapsejlads men hver især måtte benytte sig af sin egen træner undervejs i sejladsen.

Dette gav mulighed for en masse trænere at dele viden men også især lære andre og nye trænere at kende.  Jeg håber at enten Kerteminde eller en anden klub vil genoptage denne ide den kommende vinter. 

content-loader
content-loader
content-loader