Gå til hoved-indhold
Foto: Mathias LaugesenKapsejlads
Foto: Mathias Laugesen

Egå Sejlklub byder Optimisterne velkommen

I den kommende weekend stiller 169 Optimisjollesejlere til start ved det 4. ranglistestævne i Egå Sejlklub. Mathias Laugesen opdaterer

Af Mathias Laugesen |

Imponerende deltagerantal

De 169 deltagere er fordelt således at 108 stiller op i guldfeltet, 36 sølvfeltsejlere og sidst men ikke mindst er der 25 deltagere på c-banen lørdag og 14 søndag. Netop c-sejlerne er opdelt i to stævner hvor 1. års sejlere dyster lørdag og mere erfarne søndag. Enkelte c-optimister fra lørdag får måske blod på tanden til også at deltage søndag. Det er et imponerende antal Opti-sejlere der er samlet til et fælles event, arrangeret af Egå Sejlklub.

Vejrudsigten lover nogenlunde forhold

Umiddelbart lover vejrguderne ikke tørvejr, men til gengæld ser det rigtig fornuftigt ud med 5-7 m/s fra vest og sydvest. Middelvind har været en mangelvare ved forårets ranglistestævner og giver nu muligheder for fair sejladser for alle – lige fra de ældre erfarne landsholdssejlere til de nyeste c-optimister.

Udtagelse til vinterholdene

På guldfeltsbanen konkurreres der om udtagelsen til de forskellige vinterhold. Resultaterne fra dette stævne lægges sammen med resultaterne fra DM der sejles om tre uger i Skovshoved. De første 30 sejlere på den nye rangliste kvalificerer sig til vinterlandsholdet, de næste 30 til udviklingslandsholdet og derefter til talentholdet. 5 af de bedste danske sejlere er dog fraværende fordi de sejler Europamesterskab i holdsejlads på Ledro Søen i Norditalien. Vi krydser fingre for de dem.

Resultater

Resultaterne er endnu ikke publicerede, men skulle ligge Sailing Aarhus hjemmeside: http://www.aarhussailingweek.dk/ enten søndag eller mandag. 

content-loader
content-loader
content-loader