Gå til hoved-indhold
Hans Natorp, tv., arbejder nu på fuld tid for Dansk Sejlunion og vil blive kompenseret for det. Foto: Troels LykkeSejlklubber
Hans Natorp, tv., arbejder nu på fuld tid for Dansk Sejlunion og vil blive kompenseret for det. Foto: Troels Lykke

Dansk Sejlunions antal ansatte vokser og vokser

Mens der fyres i bankerne, ser det stik modsat ud i Dansk Sejlunion. Selv formand Hans Natorp er nu på fuld tid i DS og har solgt andel af sin virksomhed.

Af Troels Lykke |

Der kommer snart en ny generalsekretær i Dansk Sejlunion. Man leder med lys og lygte, hører vi hver dag på TV 2 News, hvor Mercuri Urval efterlyser en ny.

Dan Ibsen er nemlig ikke længere den rigtige profil, der skal skabe forandring i betonbunkeren.

Den nye generalsekretær skal sørge for at Dansk Sejlunion kommer tættere på den enkelte sejler, der skal føle at der er en øget værdi i at være medlem af unionen og der skal blandt andet gøres mere for tursejlerne.

Alt sammen noget, der ifølge Dansk Sejlunions formand, Hans Natorp, stiller større krav til den enkelte medarbejder, men ifølge formanden, så er det kun Dan Ibsen, der skal forlade sin stilling, de øvrige står ikke til udskiftning, fortæller han til minbaad.dk.

Dan Ibsen, der stopper som generalsekretær, skal i stedet bruge sine kræfter på Eurosaf, men også i ISAF, hvor der snart er årsmøde i Nordirland.

Dan Ibsen får dermed i en af de nye stillinger i Dansk Sejlunion, og for få månder siden blev der ansat en turkonsulent og snart skal der ansættes en kommunikationschef, så der fremover er to ansatte til at kommunikere.

Fra 19 til 22 personer - plus en formand

Det betyder at antal ansatte øges fra 19 til 22 i Dansk Sejlunions sekretariat. Derudover skal Hans Natorp og evt. andre i bestyrelsen have lønkompensation, hvilket blev blev besluttet på den forrige generalforsamling.

Hans Natorp bruger i øjeblikket al sin tid på sit arbejde som formand efter han har solgt sin andel i sit it-firma. Han har dog ikke modtaget lønkompensation, men vi går udfra at det bliver med tilbagevirkende kraft, når aftalen starter i 2013.

Natorp: Vi har brug for viden

Hans Natorp siger om de ekstra ansatte i Dansk Sejlunion, da vi mødte ham fornylig i Brøndby:

- Ja, netto er vi gået frem med flere ansatte end for et år siden. Vi har en pulje af ressourcer og vi sætter en værdi i at have kompetence, lige nu er det viden vi skal bruge i Dansk Sejlunion og ikke hardware eller andet.

17 fuldtidsansatte i 2011

I 2011 var der cirka 35 mio. kroner i indtægt, viser Dansk Sejlunions Årsrapport 2011, mens der i samme år var 17 fuldtidsansatte og en på deltid med lønudgifter på i alt 8,9 mio. kroner i 2011.

Dertil kommer udgifter til de projektansatte, trænere og specialister, siger årsrapporten.

Dansk Sejlunions tre største indtægtskilder 2011:

Medlemskontingent: 5.072.517 kr

DIF tilskud: 4.759.048 kr

TORM donationer mv.: 5.558.023 kr

Link til Dansk Sejlunions Årsrapport 2011 inkl. regnskab.

 

Dan Ibsen er en fantastisk dygtig faglig person, men en mindre dygtig leder, der ville være en stopklods for forandring hos Dansk Sejlunion, lyder det fra en kilde, som vi har talt med fornylig. Det er derfor vores klare indtryk, at det mest var bestyrelsen i DS, som ønskede en ny generalsekretær, mere end det var en overbelastet Dan Ibsen som selv ville forlade posten her og nu.

content-loader
content-loader
content-loader