Gå til hoved-indhold
Dan Ibsen skal bl.a. tage sig af Dansk Sejlunions 100 års jubilæum i 2013. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Dan Ibsen skal bl.a. tage sig af Dansk Sejlunions 100 års jubilæum i 2013. Foto: Troels Lykke

Ibsen har ikke længere den rigtige profil

Generalsekretær Dan Ibsen fratræder sin stilling. Det sker i forbindelse med en ”kulturforandring” i Sejlunionen, hvor Dan Ibsens profil ikke længere passer til jobbet. Læs om Ibsens ny opgaver.

Af katrine bertelsen |

Efter gensidig aftale med Dansk Sejlunions bestyrelse har generalsekretær Dan Ibsen besluttet at forlade sin post for i stedet at tiltræde i en nyoprettet funktion med fokus på Dansk Sejlunions internationale kontakter og interesser.

Dan Ibsen kommer samtidig til at stå i spidsen for planlægningen af Dansk Sejlunions 100 års jubilæum i juni 2013 samt efter aftale andre specifikke projekter og opgaver. Det skriver Sejlunionen på deres hjemmeside.

"Dansk Sejlunion har indledt en gennemgribende kulturforandring. Fra at være en organisation, der primært betjener klubberne, skal vi fremadrettet flytte vores fokus til i lige så høj grad at servicere og guide den enkelte sejler. Vi skal kort sagt tættere på hver enkelt af vores 60.000 medlemmer. Det er en langsigtet opgave, og Dan Ibsen har sammen med bestyrelsen vurderet, at dette er det ideelle tidspunkt at søge en ny profil med særlige kompetencer inden for forandringsledelse til at overtage posten som generalsekretær," udtaler Dansk Sejlunions formand, Hans Natorp.

"Vi har i bestyrelsen den dybeste anerkendelse af den indsats, som Dan Ibsen har stået for gennem sine mange år som generalsekretær. Mere end nogen anden har han udviklet Dansk Sejlunion og sikret dansk sejlsport en position, der med rette er respekteret og beundret langt uden for Danmarks grænser. Det bliver en klar styrkelse af Dansk Sejlunions interesser, at Dan Ibsen fremadrettet kan fokusere yderligere på det internationale arbejde," siger Hans Natorp.

Nye opgaver i vente

Dan Ibsen, der er 58 år og har været generalsekretær i Dansk Sejlunion siden 1985, udtaler i forbindelse med sine nye udfordringer:

"Efter mange år som generalsekretær er det naturligt at overveje, hvornår tiden er inde til at give stafetten videre. Jeg har siden i foråret haft en dialog med Hans Natorp, og vi er enige om, at for at komme i mål med Dansk Sejlunions forandringsproces over de kommende år, har vi brug for at tilføre kræfter og erfaringer udefra. Derfor har vi i fuld forståelse aftalt, at jeg træder et skridt tilbage for at give plads til en ny generalsekretær. Jeg glæder mig samtidig til at tage fat på nye opgaver, hvor jeg kan drage fordel af mit internationale netværk, lige så vel som forberedelsen af Dansk Sejlunions 100 års jubilæum bliver en fantastisk spændende opgave. At jeg med dette skifte også håber på at få mere tid til min familie - og mere tid til at sejle - ser jeg frem til med stor fornøjelse," siger Dan Ibsen.

I perioden frem til den ny generalsekretærs tiltrædelse fortsætter Dan Ibsen i Dansk Sejlunions daglige ledelse sammen med bestyrelsesformand Hans Natorp.

Ny generalsekretær

Stillingen som generalsekretær i Dansk Sejlunion bliver opslået inden for de nærmeste dage. Ansøgningsfristen er mandag den 12. november 2012. Den ny generalsekretær ventes at tiltræde den 1. januar 2013 eller snarest derefter.

content-loader
content-loader
content-loader