Gå til hoved-indhold
Dansk Sejlunions nye generalsekretær kommer fra spejderbevægelsen.Sejlklubber
Mads Kolte-Olsen er vokset op med sejlsporten i Troense på Tåsinge

Ny generalsekretær kommer fra spejderbevægelsen

Mads Kolte-Olsen, 46, har de seneste knap fem år været generalsekretær i Det Danske Spejderkorps, hvor han er én af hovedkræfterne bag en markant medlemsvækst på 13 procent.

 

Af Troels Lykke |

Mads Kolte-Olsen kommer fra en stilling som generalsekretær i Det Danske Spejderkorps, hvor han på få år har vendt udviklingen og skabt markant medlemsfremgang.

Det skriver Dansk Sejlunion til pressen.

Det er en person med et glødende hjerte for friluftslivet og det frivillige arbejde, som fra mandag den 21. januar næste år overtager posten som generalsekretær i Dansk Sejlunion.

Mads Kolte-Olsen er vokset op med sejlsporten i Troense på Tåsinge, han er uddannet cand. scient. pol. fra Aarhus Universitet, og han har årelang erfaring fra centraladministrationen.

Brænder for frivilligt arbejde

Men i valget af ny generalsekretær var det især hans personlige engagement og naturlige udstråling, der gjorde forskellen, forklarer Dansk Sejlunions formand, Hans Natorp.

"Mads Kolte-Olsen er et engageret menneske med en brændende passion for det frivillige arbejde. Han har vist, at han kan skabe resultater inden for det foreningsbaserede friluftsliv. Og så kommer han med en solid erfaring og stærke kvalifikationer, der matcher Dansk Sejlunions udfordringer med forandringsledelse, økonomistyring og strategisk implementering. Jeg er overbevist om, at han er den helt rigtige leder af holdet," siger Hans Natorp.

"Vi får en generalsekretær, der kommer udefra og kan tage bestik af Dansk Sejlunion med et sæt friske øjne. Med sin baggrund vil han kunne skabe nye synergier, der rækker over hele spektret fra tursejlerne over børn og unge og til vores elitesejlere på landsholdet. Det spiller en rolle, at han hidtil har arbejdet med børn, unge og voksne uden for rammerne af en elitær målestok. Hans erfaring bliver en styrke for bredden i dansk sejlsport," siger Hans Natorp.

Mads Kolte-Olsen: Utrolig attraktiv stilling

Mads Kolte-Olsen glæder sig til at blive en del af sejlernes fællesskab.

"Kombinationen af at vende tilbage til sejlsporten med de mange gode naturoplevelser, de kolde fingre og livet på havnen - og samtidig gå ind i arbejdet med at realisere Dansk Sejlunions strategiplan, hvor jeg både kan bidrage med min faglighed og med min erfaring fra det frivillige foreningsliv, er tilsammen elementer, som for mig gør stillingen utrolig attraktiv," siger Mads Kolte-Olsen.

"De forskellige grene af spejderbevægelsen er vidt forskellige, men gennem en målrettet strategi er det alligevel lykkedes at skabe en fælles identitet, som alle spejdere kan genkende. Jeg håber, at min erfaring herfra kan overføres til Dansk Sejlunion i arbejdet med at skabe en fælles sejleridentitet," siger Mads Kolte-Olsen.

content-loader
content-loader
content-loader