Gå til hoved-indhold
Jonas Pedersen fra Carbon3 og Michael Krumbæk fra Raymarine, th., under Både i Bella. Foto: Troels LykkeUdstyr
Jonas Pedersen fra Carbon3 og Michael Krumbæk fra Raymarine, th., under Både i Bella. Foto: Troels Lykke

Raymarine hjælper nu Carbon3 med at finde vej

To af Raymarines kortplottere e7 skal nu placeres udfor Carbon3s styrepositioner, så Jesper Bank og Eric Quorning lettere kan navigere når der sejles 30 knob.

Af Troels Lykke |

Det var en dialog sidste år med Jesper Bank, der satte gang i samarbejdet mellem Carbon3 og Raymarine Danmark og Michael Krumbæk.

Nu placeres der en e7 kortplotter udfor rorsmandens position, på hver sin yderponton, mens der følger en endnu større kortplotter, e12, til Carbon3s nye 10 meter RIB med kulfiberbund.

- De to kortplottere skal gøre det lettere for rorsmanden at finde vej med en kurslinie, for med så store hastigheder er det ikke nok at man navigere med en iPad placeret midt i båden langt væk fra rorsmanden, nu får vi Raymarine om bord og de monteres med kabler, selvom det er en tungere løsning, end det trådløse vi hidtil har kørt, siger Jonas Pedersen til minbaad.dk.

e7 kortplotteren kan styres end med tuch på skærmen eller på en knap og det kan gøres med en hånd, når Jesper Bank under årets Palby Fyn Cup skal styre sammen med Eric Quorning.

1,5 kilo kortplotter

Hver kortplotter vejer 1,5 kilo og den vægt gør ondt på Jonas Pedersen, der går højt op i vægtoptimering, men ordentlige kortplottere er nu en gang meget vigtig, når der sejles op mod 30 knob, fortæller Faaborg-sejleren.

Et godt match

Michael Krumbæk er gået ind i samarbejdet fordi han mener, at  Carbon3 griber deres satsning rigtigt an på en proffessionel måde.

- Vi vil gerne sammenligne os med Carbon3, der sejler ekstremt og vores produkter er også testet på en ekstrem måde allerede fra designfasen af, siger Michael Krumbæk, vi mødte i Bella Center til et pressemøde.

Raymarine er blandt verdens største leverandører af maritim elektronik.

Det er denne kortplotter, Raymarines e7, som Jesper Bank nu skal bruge på Carbon3.

 

content-loader
content-loader
content-loader