Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Arkivfoto.

Stop tyven på forhånd - tag forholdsregler

Ved at tage nogle simple forholdsregler, kan du nedsætte risikoen for at blive bestjålet, når din båd ligger i havn, det fortæller Topdanmark, der her giver gode råd.

Af katrine bertelsen |

Inden længe begynder de danske sejlere at tage på tur ud i sommeren. Og hvor man tidligere stak til søs for at komme væk fra hverdagens stress og jag, har mange sejlere i dag de samme fornødenheder med på båden, som de har derhjemme. Og det ved tyvene.

- Vi ved, at de fleste sejlere har deres iPads, GPS-løbeure og computere med på båden, når de er væk hjemmefra. Det er noget af det, som tyvene går efter og let kan få afsat. Derfor er det en god idé at sørge for at sikre sig, siger Sven Holmbo fra Topdanmark Bådforsikring.

- En af de ting man bør gøre, er at have en lås på lugen på båden, der yder stor modstand ved tyveriforsøg eller indbrudsforsøg, og som ikke umiddelbart kan blive afmonteret uden brug af specialværktøj, siger han.

Sådan er du dækket

Får tyven alligevel bugt med låsen og slipper af sted med dine ejendele, er du dog dækket af forsikringen, såfremt båden har været forsvarligt låst.

- Bliver der stjålet udstyr, som hører til både, f.eks. GPS-udstyr, dækker Topdanmarks bådforsikring. Er der tale om tyveri af udstyr fra hjemmet, er det indboforsikringen, der dækker, fortæller Sven Holmbo.

Erstatning for uventet hotelophold

Er man udsat for tyveri, skal man straks anmelde det til politiet i det område, man er i og til forsikringsselskabet. Hos Topdanmark er der døgnbemandet alarmcentral, så man altid kan få fat i dem, hvis man har problemer i forbindelse med sejladsen.

Hvis man af den ene eller anden grund ikke kan overnatte på sin båd i nogle dage, fx på grund af grundstødning eller brand, er det også en god idé at ringe til Topdanmark.

content-loader
content-loader
content-loader