Gå til hoved-indhold
Udstyr
Brug din mobil til at styre alarmen i båden. Det er let, påstår Brian Beck, som minbaad.dk har talt med i flere omgange.

Ny prisbillig trådløs bådalarm til Danmark

Yachtsafe er en ny svensk virksomhed fra 2007. Priser fra 2.395 kr. til 4.695 kr. fortæller importør Brian Beck til minbaad.dk. Læs om den her.

Af Troels Lykke |

Yachtsafe er en ny svensk virksomhed fra 2007 som har haft sin start indenfor netop det maritimeområde i modsætning til mange andre producenter af alarmer som har startet med fokus på andre brancher såsom husalarmer eller andet.

Det fortæller importør Brian Beck fra www.Yachtsafe.eu på Sjælland.

Yachtsafe har prøvet med avancerede alarmer med fortøjningsvagt og grundstødningsalarmer til udlejningsbåde, men har nu fundet ud af hvad det egentlig er der mangler på markedet. Alarmer der yder kompromisløs kvalitet og er så nemme at installere og anvende som overhovedet muligt.  De leverer i dag alarmer til både, bådmotorer, entreprenørmaskiner og campingvogn segmentet, forklarer han videre.

Sådan virker alarmen

Hjertet i dette system er den indkapslede enhed der er 100% vandtæt og stødsikker. Den består af 3 ledninger hvoraf de 2 af dem er strømforsyning og den sidste er en 6A udgang der kan anvendes til en sirene eller måske en bådvarmer der så kan startes via en enkel sms besked når du er på vej til båden.

Den indeholder den seneste GPS teknologi og en SIM chip med et fast telefon nr der ikke lige løber tør for taletid som andre alarmer baseret på et taletids kort.

Til denne enhed kan du så trådløst tilslutte infrarøde bevægelses sensorer eller magnetkontakter.

Alarmenheden har et indbygget genopladeligt 2000mAh batteri der giver den højeste batteritid på markedet for GPS trackere. Det betyder 2-3 ugers sporingstid hvis den eksterne strømforsyning er koplet fra og 6 måneders standby tid.

Kommunikerer med mobil eller alarmenhed 

Kommunikation mellem dig og alarmenheden foregår enten via den medfølgende fjernbetjening eller din mobiltelefon hvis det er over længere distancer.

Med denne kan du konfigurere alt på alarmen og går alarmen kan den nemt spores via det modtagne link med position på Google Maps.

Alarmenheden overvåger desuden dine hovedbatterier ombord og kan give dig en alarm hvis der f.eks. er ved at være halvt afladet. Der er naturligvis også sabotage alarm således at du orienteres hvis der er nogle der klipper kablerne eller du bare har glemt at slukke en lampe. Alarmenheden fylder kun 74 x 48 x 28 mm

Alarm med startspærre

Alarm med startspærre er den samme alarmenhed, blot med den finesse at der også er indbygget startspærre til motoren. Går alarmen på grund af en sensor eller sabotage kan tyven altså heller ikke bare starte motoren og sejle væk. Alle specifikationer er ellers identiske med den almindelige alarmenhed, forklarer Brian Beck. 

Denne alarm skal installeres / tilsluttes af en autoriseret. Tilslutning koster ca. kr. 1000.

Sådan ser alarmen ud.

 


Specifikationer


 GPS Tracking

 JA


 Indbrudsalarm via sensorer

 JA


 Sabotage alarm

 JA


 Alarm ved batterispænding (bådens batteri)

 JA


 SOS Alarm

 JA

 Sporingstid

 2-3 uger


 Alarm overvågning internt batteri

 6 måneder


 Kortlink via SMS (Google)

 JA


 Indbygget relæudgang

 JA

                

 Mål

 74x48x28 mm.


 Vægt

 150 gr.


 Temperatur

 -20 til +700C


 Spænding

 6 til 24V


 Strømforbrug

 2 eller 7 mA


 GPS/GSM antenner

 Indbygget


 GSM Bånd

 850/900/1800/1900


 Internt batteri

 2000 mAh


 Indkapsling

 IP68

Læs mere www.yachtsafe.eu

content-loader
content-loader
content-loader