Gå til hoved-indhold
Ungdomsafdelingen i Egå Sejlklub er kæntret. Foto: ArkivfotoSejlklubber
Ungdomsafdelingen i Egå Sejlklub er kæntret. Foto: Arkivfoto

30 sejlere forlader Egå Sejlklub i protest

Ungdomsudvalget og mange Optisejlerne i Egå Sejlklub smækker med døren og går nu til Kaløvig Bådelaug, efter længere tids samarbejdsproblemer mellem jolle- og ungdomsafdelingen.

Af katrine bertelsen |

Hovedparten af Ungdomsudvalgets medlemmer i Egå sejlklub flytter sejlere, familier og aktiviteter til naboklubben Kaløvig.

Ungdomsudvalget i Egå Sejlklub nedlægger kollektivt hvervet efter et års forgæves forsøg på samarbejde med Jolleafdelingen, samt flere forsøg på at få Egå Sejlklubs bestyrelse til at spille en aktiv og konstruktiv rolle.

Det skriver Ungdomsudvalget på Egå Sejlklub, Ungdomsafdelingens hjemmeside.

Sammen med Ungdomsudvalget har 20 børn og deres forældre valgt at gå med. I alt har ca. 30 personer smækket døren til Egå Sejlklub, og flytter til Kaløvig Bådelaug.

Hvem skal bestemme hvad?

Årsagen er en strid mellem Jolleafdelingen og Ungdomsafdelingen, som har forskelligt syn på, hvem der skulle bestemme hvad.

- Ungdomsafdelingen har fået megen anerkendelse og ros fra flere andre sejlklubbers ungdomsafdelinger. På trods af denne positive udvikling har det imidlertid konkret vist sig vanskeligt, at få et samarbejde til at køre med Jolleafdelingen, som Ungdomsudvalget har oplevet som elitepræget.

- Vi har eksempelvis ikke har haft lov i Ungdomsafdelingen til selvstændigt at præsentere vores sejlere for f.eks. Zoom8-joller eller Feva-joller. Den kedelige udvikling har derfor været, at de store Optimist-jolle sejlere og deres familier har følt sig nødsaget til at flytte fra Egå Sejlklub til naboklubberne, skriver Ungdomsafdelingen endvidere.

Birgitte Benzen, medlem af Ungdomsudvalget og forælder til en af optisejlerne siger.

- Det endte med at vi måtte henvise de store børn til andre sejlklubber, de kunne ryge og rejse. Vi fik lov af Jolleafdelingen til at rigge fire Zoom8 joller til, så de store havde noget at fortsætte i. Men der manglede både rig, bom, ror og sværd, så det var et tilbud uden indhold. Det lignede obstruction.

Samarbejdsproblemer

Ungdomsafdelingen har, med hjælp fra Dansk Sejlunion, forsøgt at få samarbejdet til at fungere, men Ungdomsafdelingens forslag blev fejet af bordet af Egå Sejlklubs bestyrelse, fortæller Birgitte Benzen, og Jolleafdelingen lavede slet ikke noget samarbejdsoplæg.

- Vi magtede ikke at kæmpe mere, vores loyalitet over for Egå Sejlklub var slidt op, slutter hun.

Konsekvensen er, at 30 sejlere forlader Egå Sejlklub, bl.a. fordi forældrene mener, at børnene skal blive sammen i den gruppe de kender.

Vi har prøvet at komme i kontakt med Egå Sejlklubs formand Claus Dalbøge og Ungdomsudvalgets formand Joachim Berg, men forgæves. Vi håber, at de kontakter os, så vi kan forsøge at finde ud af, hvad der er op og ned i sagen.

content-loader
content-loader
content-loader