Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Dan Ibsen ses her under Aarhus2Star på en X-362 Sport. Foto: Aarhus2Star

Dan Ibsen fyret af Dansk Sejlunion efter 34 år - afsked i dag

57-årige Dan Ibsen, generalsekretær i 28 år, fortsætter alligevel ikke i DS. - Ingen dramatik, siger DS-formand til minbaad.dk, men Dan Ibsen vil ikke udtale sig pt. Afskedsreception i dag kl. 14.30.

Af Troels Lykke |

Dan Ibsen har om nogen tegnet Dansk Sejlunion. Fremover vil det foregå med Dan Ibsens frivillige arbejdskraft. Og hvor længe er nu uvist.

Minbaad.dk var til møde i oktober, hvor Hans Natorp fortalte, at Dan Ibsen fremover skulle arbejde som international medarbejder og blandt andet tage sig af Dansk Sejlunions 100 års jubilæum.

Men i dag lyder det anderledes fra formanden.

- Vi havde gerne set at Dan var fortsat som lønnet international medarbejder på daværende tidspunkt (oktober, november 2013, red.) men Dan og Mads Kolte-Olsen (ny generalsekretær, red.) skulle se på hvordan man bedst kunne skrue det sammen, men det lykkedes ikke. Det er en kombination af mange ting, men det er udramatisk, siger Hans Natorp til minbaad.dk

Hans Natorp uddyber.

- Det har hele tiden været planen at afdække rammerne for et job, men det var den nye generalsekretær, der skulle finde ud af hvordan det skulle skrues sammen. Lige nu er Dan Ibsen vicepræsident i Eurosaf og han kunne godt blive præsident i Eurosaf og det bakker vi ham op omkring.

Det er imidlertid et ulønnet job at være præsident i Eurosaf. Dan Ibsen er dog lønnet mange måneder frem i Dansk Sejlunion, men er allerede trådt tilbage.

Hans Natorp: Godt tidspunkt at stoppe

Men Hans Natorp, Dan Ibsen er 57 år og uden job, er det ikke et dumt tidspunkt at stoppe, når Dan gerne ville fortsætte nogle år frem for DS med mange, vigtige kompetencer?

- Ja, men så er det jo netop tidspunktet at komme væk, så han kan få et nyt job. Dan har nogle gode kompetencer og jeg er sikker på, at det nok skal komme ham til gode, siger Natorp.

Dan Ibsen ønsker ikke at kommentere fyringen overfor minbaad.dk, ej heller bekræfte eller afkræfte om fyringen har været udramatisk, men da vi sidste år talte med Dan Ibsen, kunne han sagtens se sig i et job i Dansk Sejlunion i 4-5 år frem.

Det er derfor minbaad.dks klare indtryk, at Dan Ibsen, uden han vil sige det, føler at en aftale ikke er blevet holdt af ledelsen i Dansk Sejlunion. Og en ting er sikkert: Han er dybt skuffet.

Lige nu mangler man to konsulenter i Dansk Sejlunion og Dan Ibsen ville kunne bestride noget af det, samtidig med at man kunne trække på hans internationale netværk.

Det er også Dan Ibsen, der bl.a. med Sailing Aarhus, har fået et hav af store stævner til Danmark de seneste år. Alt det er nu på spil.

I den svenske sejlunion lod man den tidligere generalsekretær fortsætte som konsulent samme sted, hvilket efter vores erfaringer, er gået fint, men sådan skulle det ikke gå i Danmark. 34 års erfaring forsvinder nu med Dan Ibsen.

Sig farvel klokken 14.30 i Brøndby i dag 30. maj

Dansk Sejlunion inviterer til Dan Ibsens afskedsreception torsdag 30. maj kl. 14.30 - 17.00 i Idrættens Hus, Brøndby. Vi byder på et glas og snacks, fortæller Dansk Sejlunion.

content-loader
content-loader
content-loader