Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Her ses en X4 under X-Yachts Gold Cup i år. Foto: Per Heegaard

Jubel - X-Yachts sælger 50 X4 på et halvt år

X-Yachts har solgt over 50 af den nye X4 i år, heraf otte til Danmark En båd, der koster fra tre mio. kroner. Nu kan du se den på den flydende i Ishøj. Interview.

Af Troels Lykke |

Den nye X4 har ramt plet, viser et salg i år af båden, der sejlklar koster mellem 3 og 3,5 mio. kroner med moms og udstyr.

- Der er fuldstændig ryddet hos X-Yachts lige nu for mange både, de er solgt. Første halvår i 2017 har været fantastisk. Vi har solgt så godt. Båd nummer 50 af X4 er solgt i år. Den er solgt i hele verden, og selv Danmark sælger godt med 8-9 af bådtypen, derfor giver det god mening, at vi er med på Ishøj Båd- og vandmesse i starten af september, siger salgsdirektør Flemming Ancher i denne uge til minbaad.dk.

Ramt plet på markedet

Det er den ny X-linje, der rammer plet, mener salgsdirektøren.

- Den nye X-linje, der er midt imellem Xc-turbådene og Xp, der mere er til kapsejlads, er ramt ind i et marked, hvor der er en stor volumen, det er der væksten er, og det er der, vi finder væksten hos X-Yachts, siger Flemming Ancher.

Om båden forklarer han.

- X4 er udviklet med henblik på familie-komfortabel sikker sejlads med en stor ballastandel og med plads om læ. Båden har et let og stift skrog, hvor vægten er lagt  ned i kølen, forklarer han.

Optimisme - aktier og huspriser stiger

X-Yachts tror på en god udstilling i Ishøj fra 1. 9 til 3.9.

- Der er optimisme i markedet. Det er længe siden vi har været i godt humør, som vi er nu. Huspriserne er også steget, det samme er aktierne, og så kan man jo være tilbøjelig til at købe båd, når det går godt, siger Flemming Ancher, der også udstiller en Xc 50 på Ishøj Båd- og vandmesse.

Det er en ny Xc 50, ejet af Birger Hansen, en båd han vandt X-Yachts Gold Cup i familieklassen. En af konkurrenterne var Ib Kunøe i hans nye X4, hvor bl.a. Niels Jeppesen var besætningsmedlem.

X-Yachts kommer til januar med en ny X49, der sejlklar koster 5,9 mio. kroner. Den bliver med aptering i Nordic Eg og Burma Teak, når den bliver vist frem på Boot-udstilling i Düsseldorf til januar.

content-loader
content-loader
content-loader