Gå til hoved-indhold
Solosejlerne i One Star Challenge kunne nyde den smukke natur på sejladsen rundt om Møn. Foto: One Star Challenge / Andreas IgelKapsejlads
Solosejlerne i One Star Challenge kunne nyde den smukke natur på sejladsen rundt om Møn. Foto: One Star Challenge / Andreas Igel

Fem i mål i One Star Challenge - men tilfredshed

Selvom blot fem både nåede i mål i let vind, var 28 solosejlere glade. Polsk sejler lover at tage vennerne med næste år, hvor arrangørerne forventer 100 både til start. Sara interviewer.

Af Sara Sulkjær |

Solosejlerne, der i weekenden sejlede rundt om Møn i One Star Challenge, vendte hjem med et stort smil på læben og en god oplevelse rigere. 

Trods en så svag vind, at ingen af de 28 fremmødte sejlere fuldførte sejladsen indenfor den officielle tidsgrænse og blot fem sejlere formåede at krydse målstregen, er de atter parate til at sende tilmeldingsblanketten afsted næste år. 

Den fedeste sejleroplevelse 

Det er da også positive tilbagemeldinger, der sendes mod arrangørerne Per Dragelund og Morten Thomsen, der i samarbejde med Køge Sejlklub har stablet eventen på benene. 

- Det var den fedeste sejler- og naturoplevelse, jeg nogensinde har haft. Samtidig overraskede det mig, hvor social sejladsen var, fortæller en begejstret Erik Riis, der i sin L23 var sidste mand i mål. 

Også vinderen af sejladsen, Albin Express-sejler Mads Siggard-Andersen, hylder det sociale samt hele konceptet omkring sejladsen: 

- Det er fedt med et stævnekoncept, hvor man glemmer alt om handicapregler og i stedet udfordrer hinanden på vandet, forklarer sejleren, der lå forrest i feltet fra start til slut. 

Selvom de begge ærgrer sig over den snævre tidsgrænse, satser de dog på at vende tilbage til næste udgave af solosejladsen.

Skruer op for niveauet 

Et sats, som de ikke vil komme til at fortryde, garanterer arrangørerne. 

Næste år vil endnu flere detaljer nemlig være på plads i solosejladsen, hvormed stævnet vil ramme et nyt niveau såvel socialt som sejladsmæssigt. 

- Nu har vi hele grundkonceptet på plads og har derfor tid til at lege med idéer frem mod 2018, hvor vi skruer yderligere op for niveauet, fortæller Per Dragelund, som dog ikke kan afsløre yderligere detaljer om den kommende udgave af One Star Challenge, der sejles 1. juni i 2018. 

Vil have 100 både til start 

De nye tiltag skal ligeledes sikre flere deltagere til sejladsen, således at der næste år ikke blot tilmeldes 32 både inden starten. Faktisk forventer arrangørerne sågar, at dette tal tredobles i den næste udgave, hvor målet lyder på ambitiøse 100 deltagere. 

- Vi føler os ret overbeviste om, at det kommer til at ske. Vores polske sejler kommer eksempelvis tilbage med sine venner, således at der nok skal være 20 polakker næste år, forklarer Per Dragelund til minbaad.dk. 

Ifølge polakken selv, er det oplagt for de polske sejlere at deltage i solosejladsen på Sjælland, da transportsejladsen på 125 sømil er relativt kort sammenlignet med de 200 sømil, der er til Silverrudder på Fyn. 

Se herunder de uofficielle måltider for de fem både, der nåede rundt: 

1. Mads Siggaard-Andersen, Albin Express, "Nuser" -  Lørdag 20:45

2. Sven Møller, Seascape 27, "Vera" - Lørdag 20:50

3. Claus Pedersen, Classe Mini Pogo 2, "Grand Danois" - Lørdag 21:09

4. Wladyslaw Chmielewski, Beneteau First 27.7, "Buenea" - Søndag 00:50

5. Erik Riis, L23, "Helge" - Søndag 05:30

Få et indblik i sejladsen herunder. Fotos: One Star Challenge / Andreas Igel 

content-loader
content-loader
content-loader