Gå til hoved-indhold
Småbåde
Under det foregående tyveri forsvandt også motorlåget. Det var heldigvis ikke tilfældet denne gang. Foto: Dansk Søredningsselskab

Dansk Søredningsselskab i chok - igen udsat for tyveri på Fyn

Gearkassen og motorbenet er blandt andet forsvundet fra motoren, der sidder på Dansk Søredningsselskabs redningsbåd i Bregnør Havn. Tyverierne gør det sværere for de frivillige redningsfolk at hjælpe nødstedte sejlere i området.

Af Sara Sulkjær |

"Nu igen?!"

Dét spørgsmål stillede Benny fra Bregnør Redningsstation sig selv, da han søndag lagde vejen forbi Dansk Søredningsselskabs båd i Bregnør Havn på Fyn.

En gentagelse 

Mellem lørdag kl. 16.00 og søndag klokken 10.00 havde ubudne gæster besøgt redningsbåden og taget flere ting fra motoren med sig, herunder gearkasse og motorbenet. 

Det er anden gang på et år, at tyve er kommet for nær båden i Bregnør:

- Vi er mildest talt chokeret og samtidig rasende over, at nogen folk ikke kan lade vores ting være i fred. Sidste gang kostede det os cirka 60.000 kr., som vi er nødt til at hente ud af vores driftsmidler, da vi er egenforsikret, fortæller Kristian Hansen, Sekretariatet, på redningstjenestens hjemmeside.

Penge, som i sidste ende må hentes fra selskabets medlemmer, hvilket bestemt ikke er ønsket i Dansk Søredningsselskab.

Også for områdets sejlere kan tyveriet få konsekvenser. Redningsbåden hjælper i såvel livstruende situationer på vandet, ligesom de består JRCC ved akutte sager.

Vil forhindre i fremtiden

Søredningsselskabet er i øjeblikket ved at gøre skaderne op, ligesom de arbejder på at forhindre lignende situationer fremover:

- Efter første tyveri har vi forsøgt at sikre os mod, at det skulle ske igen, men dette har ikke holdt tyvene væk. Vi kigger derfor endnu engang på, hvad vi kan gøre for at sikre os mod gentagelser, forklarer Kristian Hansen.

Sagen er meldt til politiet.

Se fotos fra tyveriet herunder:

 

Kilde: Dansk Søredningsselskab

content-loader
content-loader
content-loader