Gå til hoved-indhold
WOW-besætningen bestod i weekenden af rorsmand Louise Kirstine Christensen og gasterne Sara Wright, Lærke Marie Sørensen, Caroline Heernema og Pia Bay. Foto: SejlsportsligaenKapsejlads
WOW-besætningen bestod i weekenden af rorsmand Louise Kirstine Christensen og gasterne Sara Wright, Lærke Marie Sørensen, Caroline Heernema og Pia Bay. Foto: Sejlsportsligaen

Kvinderne har fundet kursen i sejlsportsmiljøet

Med en ren kvindebesætning i Sejlsportsligaens 2. division samt deltagelse i to Champions League-stævner rykker kvinderne i øjeblikket - både nationalt og internationalt.

Af Sara Sulkjær |

Weekendens ottendeplads for kvindebesætningen fra KDY i første semifinale i sejlernes Champions League taler for sig selv. 

Med placeringen som det bedste skandinaviske hold har de kvindelige sejlere for alvor fundet farten. Det skriver Sejlsportsligaen i en pressemeddelelse.

Første kvindeteam i ligaen

Også i den hjemlige Sejlsportsliga er kvinderne kommet på rette kurs. En af weekendens højdespringere til første stævne for 2. division i Frederikshavn var netop det nyligt opstartede Women on Water-netværk. 

WOW-besætningen lavede tre prikker og kom på en flot 7. plads og er tilmed det første ligateam, der har stillet med en ren kvindebesætning. 

En besætning, der løbende udskiftes, hvilket betyder, at WOW-netværket inviterer forskellige med til hvert at de forskellige ligastævner. 

Det er et koncept, der hilses velkommen fra Sejlsportsligaens side. Nationalt set er styrken, at deltagelsen, i kombination med det sportslige og faglige, giver en diversitet og forskellighed i hele ligakonceptet, forklarer liga-arrangørerne. 

Kvinder i Champions League

Det er ikke kun i Danmark, at kvinderne i ligaformatet har medvind. Allerede i denne måned sejles det første Women’s Sailing Champions League som en del af Kieler Woche.

Alle de snart 20 nationer, der sejler ligaformatet, kan her nominere to kvindelige besætninger. 

To pladser, Sejlsportsligaen har besluttet skal tildeles KDY og Hellerup Sejlklub: 

- Vi glæder os rigtig meget. Vi har en masse erfaring fra både Sejlsportsligaen, men også fra J/70-miljøet, så vi håber virkelig på at komme godt fra start til stævnet og være med i toppen, forklarer Ida Hartvig, trimmer i Hellerup Sejlklub. 

content-loader
content-loader
content-loader