Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der var masser af opgaver på land også. Fotos: Frederik Sivertsen/Sejlsportsligaen
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Fællesskab, sjov og læring tænder de unge viser E-sejlads og J/70 træning i Sundby

Oven på en weekend med Youngsters besøgende fra hele landet, fra 13-21 år i Sundby Sejlforening, er det nu tydeligere end før. Fællesskab, læring og sejlads virker.

Af Troels lykke |

En veloverstået weekend med lancering af E-sport (nu E-sailing Denmark), besøg fra. Det. Blå Danmark, udtagelse til Youth SAILING Champions League og Sejlsportsligaen samt ’adventure race’.

Feedback, kommentarer og set-up finpudses selvfølgelig stadig efter hver campen, undervejs fra dag til dag, men det er stadig meget tydeligt hvad der virker, fællesskabet, sejlads og sjov!

Lørdagens program startede med ryste sammen lege. For at komme rigtig i gang og ikke bare gå i de ”grupper” som man har tendens til at gå til, blev grupperne dannet på tværs af alder, det fortæller Nynne Desirée Ammundsen fra Sejlsportsligaen. Hun forklarer videre.

Sjov, læring og nyt fællesskab

Sjov, læring og et nyt fællesskab havde set dagens lys og det forsatte hen over weekenden.

Besætninger der manglede gaster fandt dem her, sejlere uden fast team fandt sammen og weekendens sejlads kunne starte. Trænerteamet stod knivskarpe klar, til at udfordre de unge på vandet!

Youngsters tiltrækker

Mange deltagere er blevet YOUNGSTERS, de deltager hver gang og kommer også næste år har de allerede meddelt.  Også mange nye kommer til.

I denne weekend kom bl.a. søskende, venner fra skolen og den hjemlige sejlklub, hvilket er rigtig godt for forsat at ”udvide” og udvikle kendskabsgraden til Youngsters. ”Det er mega fedt” siger en af de unge efter en tur i J/70 til Skovshoved havn.

Hvorfor er det egentlig de unge kommer igen?

Det anonyme spørgeskema der udfyldes og afleveres fra hver deltager, peger i retning af at læring betyder meget og at de er en del af ”et fællesskab”.

Ikke et fællesskab opbygget om at vinde, performe eller være hurtigst, men om at være med.

Det er tendenser som kendetegner det de unge vil og passer på de teser som bl.a. Center for Ungdomsforskning, bl.a. med forsker Søren Østergaard, også arbejder med.

Gennemsnitsalderen for Youngsters var på denne camp 17,3 år.

Sejlerne blev weekenden igennem coachet af Sebastian Wright Olsen + Daniel Nyborg som til daglig sejler 49er på  ’Udviklingslandsholdet’.

De var med om bord på bådene, i ribs og briefede og gav de-brief på land. De gav de unge værktøjer til bådens set-up, kommunikation og en masse andet. Det var trætte Youngsters, når de endelig var på land.

En blandt flere kommentarer fra de unge til trænerne var: ”det vi kunne, er vi blevet MEGET bedre til med jer”, en erfaring som de unge kan bruge i mange henseender og sammenhæng.

Når Youngsters næste gang mødes er de på Dansk Sejlunions Uge 42 Oure lejr. Her er det de tre hold som klarede sig med under udtagelserne, Team Sønderborg, Team Taarbæk og Team Oure som allerede er tilmeldt campen.

Vil du gerne med som Youngsters på Oure campen, kan du skrive til DS eller Youngsters ( Ann-marie@sejlsportsligaen.dk) og tilmelde dig.

content-loader
content-loader
content-loader