Gå til hoved-indhold
Nordkaperens indretning kan man opleve på Naturhistorisk Museum i Aarhus. Foto: Martin AndersenKort Nyt
Nordkaperens indretning kan man opleve på Naturhistorisk Museum i Aarhus. Foto: Martin Andersen

Troels Kløvedal-udstilling hitter i Aarhus - folk er berørte

Naturhistorisk Museum tredoblede besøgstal den første dag da udstillingen "Frihedens værksted - Kløvedal og livet med Nordkaperen". Kronprins Frederik indviede udstilling.

Af Troels Lykke |

Der er en enorm interesse for at se eller gense, hvordan hele danmarks søfarer og eventyrer, Troels Kløvedal, der er stærkt medtaget af sygdommen ALS, har levet sit liv på verdenshavene.

Allerede på den første dag så Naturhistorisk Museum i Aarhus en tredobling af de normale besøgstal på sammenlignelige datoer, skriver museet i en pressemeddelelse.

Flere gange i løbet af dagen var der kø til udstillingen.

"Vi er meget meget stolte og tilfredse. Vi har modtaget så mange dybfølte takke fra receptionsgæsterne over, hvor bevægende og flot de synes udstillingen er - og Troels Kløvedal selv var også meget meget glad," siger museumsdirektør Bo Skaarup.

Folk er berørte af udstilling

"Folk er meget berørte af udstillingen. Det kan vi blandt andet se ved, at vi har lagt en logbog ind, så gæsterne også selv kan sende en hilsen til Troels Kløvedal. Den er allerede meget populær , og vi glæder os til at sende de udfyldte logbøger hjem til Troels, så han kan læse alle de hilsner, som folk har skrevet. Man er slet ikke i tvivl om, at han har været en kæmpe inspiration for mange danskere," siger Bo Skaarup om den sygdomsplagede søfarer, der bor i Gravlev på Syddjurs.

Udstillingen kan opleves frem til 8. september 2019.

Se sjældne filmklip

Hvis der er nogen, der kender verdens natur og kulturer på egen krop, så er det forfatter og opdagelsesrejsende Troels Kløvedal. En mand, der altid har sat friheden og drømmene højt.

Udstillingen "Frihedens Værksted" sætter fokus på livet og rejserne med Nordkaperen - tæt på og i pagt med naturen.

I udstillingen kan man bl.a. opleve aldrig-viste klip fra rejserne med Nordkaperen og ikke mindst en lang række af Troels Kløvedals private ejendele - genstande, der aldrig har været udstillet før. 

Stiller skarpt på livets store spørgsmål

Udstillingen stiller også skarpt på livets store spørgsmål om kærlighed og frihed og fællesskab.

Den handler om at rejse ud og komme hjem igen, at møde fremmede med nysgerrighed og tillid, at elske naturen og vogte sig for dens kræfter og at blive ved med at gøre sig dygtigere og klogere på verden.

Man kan gå på opdagelse i et væld af kultur- og naturhistoriske genstande, som Troels Kløvedal har samlet fra hele verden.

Se hvordan Nordkaperen er indrettet

Derudover vil man kunne opleve, hvordan Nordkaperen er indrettet under dæk og få følelsen af at stå til søs.

Der vil være et 'raritetskabinet' over spændende private genstande fra de mange rejser.

Udstillingen vil have udblik til verdens fjerneste egne - fra Bali og Kina til Påskeøen - men også til Danmark og Djursland, hvor Troels Kløvedal virkelig føler sig hjemme.

Udstillingen er lavet i et samarbejde mellem Troels Kløvedal, Naturhistorisk Museum i Aarhus og M/S Museet for Søfart.

Kronprins Frederik var med til at åbne udstillingen. Foto: Henrik Bjerregrav/Naturhistorisk Museum

Troels Kløvedals ældste søn, Mikkel Beha Erichsen, var også til åbningen. Her kigger ham på søkort med museumsdirektør Bo Skaarup. Foto: Henrik Bjerregrav/ Naturhistorisk Museum Foto: Henrik Bjerregrav / Naturh

content-loader
content-loader
content-loader