Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jørgen Bojsen-Møller vandt i år sit 9. VM i FD. I år var det med sin bror, Jacob. Jørgen Bojsen-Møller har også har vundet OL-guld og bronze i FD.

Bojsen-Møller Sails fik ekstra travlt efter VM-guld i FD og 505

Jacob Bojsen-Møller keder sig ikke på sejlloftet i Humlebæk. Med sin bror vandt han VM i FD i år, mens tysk hold med BM Sails vandt VM i 505. Interview.

Af Troels Lykke |

- Alder er ikke noget vi taler om eller ønsker at få frem, min bror og jeg, men det er det da sjovt at banke de unge, siger han og griner.

- Men jeg er 62 år og min bror Jørgen er 64, fortæller Jacob Bojsen-Møller, der er sejlmager og en gudsbenådet jollegast, der endda har sejlet med Paul Elvstrøm i 505-jolle.

Men det er med sin storebror, Jørgen, at de store resultater er opnået. I år blev det igen til VM-guld i FD-jollen og NM i 505-jolle.

- Tyske Holger vandt også VM i 505 med Bøjsen-Møller Sails, det kan mærkes og har øget efterspørgslen på sejlene. Til FD-VM var der vores sejl på de tre første pladser. Vi kunne ikke deltage ved 505-VM i år, da det lå samtidig med FD-VM, forklarer Jacob Bojsen-Møller til minbaad.dk.

Det er resultater, der giver genlyd i bådklasserne. 

Jacob Bojsen-Møller er alene på sit sejlloft. Han har temmelig travlt og møder hver dag på job kl. 7 om morgenen og arbejder ofte til kl. 18 eller 19 om aftenen. Foto: Troels Lykke

Vægttræner, løber og står på SUP

At sejle jolle kræver en god fysisk og kan holde en yngre.

Begge holder sig i form med vægttræning, løb og SUP-sejlads især Jørgen står på SUP.

De træner meget selvom de har fuldtidsjob ved siden af sejladsen. Jørgen Bojsen-Møller er civilingeniør og laver signalsystemer til S-togene i København.

I år får duoen fra Hellerup Sejlklub ikke mulighed for at forsvare deres VM-guld i FD, der næste år sejles i Australien til nytår, mens 505-VM sejles mellem jul og nytår også sejles i Australien.

Men de to klasser har efterspurgt mange BM Sails.

- Jeg har haft travlt med at sy sejlene og få dem gjort klar til at blive sendt med en container til Australien. Vi har ikke råd og tid til selv at deltage. Det ville blive virkelig dyrt, da vi skulle køre vores jolle til Rotterdam, hvor de skulle sendes fra, og de skulle også hentes igen, så vi bliver hjemme, fortæller Jacob Bojsen-Møller.

Syer også Finnjolle-, Drage- og Spækhuggersejl

Når Jacob ikke skal til Australien får han dermed mere tid til at passe sine kunder, der udover tursejlere, også tæller Finnjollen, hvor den danske mester Otto Strandvig sejler med BM Sails.

- Vi har udviklet et master-sejl til de ældre sejlere, lyder det fra sejlmageren, der ikke har nogen ansatte. 

Der leveres også sejl til Dragen og Spækhuggeren, og det kræver ensartethed i produktionen.

Bruger ikke trækstok mere

- Alt er designet digitalt ud fra et specielt kurveprogram, i gamle dage målte man kurverne med en trækstok, men når man udvikler sejlene, skal man kunne reproducere præcist, så sejlene er ens, forklarer Jacob Bojsen-Møller, der arbejder sammen med sejlmager Lars Jensen fra Skælskør.

- Vi har et tæt samarbejde, vi kender hinanden fra vores tid på Diamond Sails (i København). Vi er gode til at udvikle klassebådssejl til BB 10-meteren, Spækhuggeren, Folkebåden og Dragen blandt andet, siger sejlmageren.

Et FD-sejl er klar til Italien.

BM Sails vandt VM i 505 i år.

Jørgen og Jacob Bojsen-Møller har også en Spækhugger, som de har vundet DM i før. - Den står stadig på land, vi nåede ikke at få den i vandet i år, siger Jacob Bojsen-Møller, der her har solgt sejl til et Spækhugger-hold. Foto: Jacob Bojsen-Møller

content-loader
content-loader
content-loader