Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Flere fik prøvet at sejle J/70er for første gang. Foto: Frederik Sivertsen/Youngsters

Konklusion efter Youngsters camp i Hou: Det er bare sjovt

Endnu en Youngsters camp er veloverstået og efter 4 dage er der en ting der er sikker ”det er bare sjovt” at være Youngsters, i hvert fald hvis man skal tro deltagerne. 4 forskellige dage på HMI, med alt fra Volvo mini Ocean Race til brætpil om maritime erhverv har udfordret de 40 Youngsters.

Af Troels lykke |

Med noget nær de perfekte omgivelser har der været rig mulighed for at prøve en masse forskellige aktiviteter på Hou Maritime Idrætsefterskole.

HMI har nemlig været værter for dette års anden Youngsters camp og udover Sejlsportsligaens 7 både, har der også været bordtennis, hockey og SUP på programmet, det fortæller PR-medarbejder Nynne Desirée Ammundsen fra Sejlsportsligaen og Youngsters. Hun fortæller videre.

TV2 Østjylland havde fundet campen

Selvhjulpen havde TV2 fundet vejen til HMI allerede fra campens start. Mandagen stod derfor på reportage der strakte sig hen over mange timer og til sidst endte i et små ti minutters langt indslag i aftenudsendelsen.

På vandet havde de unge fået besøg af nykåret VM-sølvvinder Mathias Bruun Borreskov der var på vandet med de unge.

Fokus var meget på at lære de unge hvor vigtig kommunikation er. De unge er heldigvis lærenemme og kom igennem en masse øvelser i løbet af dagen.

Se klippet fra TV2 her: https://www.tv2ostjylland.dk/nyheder/08-07-2019/1930/sa-det-sommer-besoger-youngsters-camp-i-hou-0?autoplay=1#player

På land var der besøg og brætpil fra Det Blå Danmark som TV2 også satte fokus på. Det Blå Danmark var inviteret for at lære de unge, hvordan de kan blive i bølgen blå ved at arbejde i de maritime erhverv på et senere tidspunkt.

Med Det Blå Danmark fulgte også to rollemodeller der på hver deres måde fortalte og inspirerede om et liv til søs. World Careers hedder den kampagne som Youngsters er en del. Samarbejdet og forsætter til de næste camps.

Vil du se hvad fremtiden kan byde på kan du læse mere her: https://worldcareers.dk

Fra nybegyndere til øvet

Flere af deltagerne havde glæden af at prøve at sejle i J/70 for første gang til campen. Med en rimelig kort introduktion var der kun tilbage at komme ud på vandet. De små 40 deltagere blev inddelt i hold efter eget valg og byttede ellers rundt hen over campen. 

En af campens yngste deltagere sagde efter campen at selvom det var hendes første camp så havde hun udviklet sig som sejler. Iben Spile, der normalt sejler optimist, mente endda at ”jeg er blevet en bedre sejler af Youngsters campen, fordi jeg har lært nogle ting som jeg også kan bruge i optimisten, som de andre jo ikke har lært”.

Den store højdespringer – dét sociale

Mange af de unge, og særligt de øvede kom på campen for at få sejltid og flere af sejlerne var da også meget taknemmelige da der onsdag blev sejlet hele 3 træningspas.

Men læser man de første evalueringer er det, ikke overraskende, ”det sociale” som er dét elementer de unge sætter mest pris på, og årsagen til at de kommer igen.

Mange havde denne gang taget en kammerat med og der var derfor en god kombination af gengangere og nye ansigter til denne sommercamp.

Næste camp er i Sundby 28.-29. september – tilmelding er her: https://sejlsport.nemtilmeld.dk/9/

content-loader
content-loader
content-loader