Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Elliott 35 SS ses her under et tidligere rekordforsøg. Foto: Mads Christensen
Kapsejlads
Kapsejlads

Nu sejles den retfærdige Danmark Rundt Offshore mellem Frostboksen 38 og Elliott 35

DH-reglen fra Dansk Sejlunion gør sejladsen mere retfærdig. Hansen-holdet Elliott 35 fra KDY skal nemlig i mål otte timer før Faaborg-båden Frostboksen 38. I morgen lørdag sejles fra Kiel mod Bornholm, og siden skal Jylland rundes. Turen er på 760 sømil.

Af Troels Lykke |

Imens de fleste både er på vej på land for vinteren, forbereder Frostboxen 38 og Eliiott 35'eren med Hansen-båden Palby Marine som sponsor sig på en tur Danmark Rundt Offshore efter KDY's statutter, en tur på i alt 760 sømil.

De to besætninger med skipperne Jakob Frost fra Faaborg og Michael Møllmann fra KDY-Rungsted starter fra østsiden af Kielerkanalen lørdag middag med kurs mod Bornholm.

Der er flere ting på spil. Bådene jagter blandt andet VO60'eren Nokias gamle rekord på 3 døgn og 8 timer.

- Der skal nok en hel del held til for at komme i nærheden af den, da den blev sat med et snit på 9,7 knob. Udover det så er der også to flasker rom på højkant til den båd, der klarer sig bedst på DH-mål. Palby Marine skal være i mål omkring 8 timer før Frostboxen, fortæller Jakob Frost til Minbaad.dk.

Hurtig tur venter i 5 til 15 m/sek.

Men vejret ser det ud til, at sejlerne kan vente en hurtig tur til Bornholm, ligesom turen til Skagen også ser ganske fornuftig ud. Der loves i øjeblukket luft fra 4 til 15 m/sek.

Fra Skagen og ned til Brunsbüttel ser det ud til, til at der kan blive perioder med kryds - men vejret kan ændre sig mange gange endnu.

- Vi håber på at komme i mål onsdag kl. 18. Det kræver, at vi sejler 7,5 knob i snit. Vi må ifølge DH-reglen ikke komme i mål mere end 8 timer efter Elliott 35'eren, siger Jakob Frost, der fortæller, at de skal spise gryderetter undervejs.

- De spiser jo nok frysetørret mad på Palby-båden, men vi har ferie og vil have gryderet, siger Jakob Frost, der har fem gaster med: Claus Rønn, Mikkel, Jeppe, Benjamin og Mads Taatø.

Frostboxen håber på en tid under fire et halvt døgn for de omkring 760 mil. Begge både kan følges på AIS-marinetraffic. Frostboxen kan ligeledes følges på www.sailserver.com, hvor også den aktuelle vejrudsigt fremgår.

- Vi glæder os, slutter Jakob Frost fra Faaborg Sejlklub.

Frostboksens regler Danmark Rundt er simple:

  • Vi sejler efter KDY's bestemmelser for DRO Klasse R
  • Hver båd har selv ansvaret for at blive godkendt af KDY
  • Vi overholder selvfølgelig søfartsreglerne, også i forhold til trafikseparering og beskyttede områder,hvor der ikke må lystsejles osv.
  • Respitberegning vil blive udregnet efter DH-reglen. 
  • Udover startgebyret på 1200 kr. til KDY skal hver båd komme med en flaske Captan Morgan, og vinderen får alle flasker ;-)
  • Eventuelle protester vil blive afgjort imellem parterne på Den Røde Pimpernel i Kerteminde ved førstkommende lejlighed ;-)

Du kan finde båden via AIS, søg 'Hansen 3.5'. Eliott 35SS fra KDY kan desuden trackes her: vesselfinder.commarinetraffic.com og www.shipfinder.com

Se også www.facebook.com/HANSENSailingTeamDK.

content-loader
content-loader
content-loader