Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sejlmager Jan Hansen fra København spurter afsted i sin Figaro 2, The Beast. Foto: Jannik Toft Friis
Kapsejlads

21 singlehand-sejlere og en enkel doublehand-besætning på vej i Garmin Round Denmark Race

Lørdag kl. 13 blev single- og doublehand-sejlerne sendt afsted fra Aarhus Internationale Sejlsportscenter i noget nær optimale sejlforhold i første udgave af Garmin Round Denmark Race. Full crew-sejlerne tager hul på den 650 sømil lange rute på mandag. Først sejles mod Skagen.

Af Troels Lykke |

21 singlehand-sejlere og en enkel doublehand-besætning krydsede lørdag startlinjen ved vandet ud for Aarhus Internationale Sejlsportscenter i en historisk første udgave af Skandinaviens hårdeste sejlrute – Garmin Round Denmark Race, det fortæller Sailing Aarhus til pressen.

Med 6-8 sekundmeter, høj sol og 27 grader fik sejlerne en så godt som perfekt start på den 650 sømil lange rute.

Kombinationen af flot vejr, livespeak fra kajkanten og godt med action på vandet havde desuden lokket et pænt antal tilskuere ud af haverne og ned foran centeret.

Danske Anders Johansen ombord på sin JPK 10.30 ’Beluga’ og Jan B. Hansen på sin Figaro 2 ’The Beast’ var først ude af syne for de fremmødte tilskuere og tog dermed en tidlig føring i styrkeprøven, der fortsatte mod Sletterhage og videre mod Skagen i nord.

MENTAL UDFORDRING VENTER FORUDE

Umiddelbart før start vejrede Garmin Round Denmark Race stemningen blandt sejlerne, der så frem til at udfordre den krævende rute, men også at møde større mentale end fysiske udfordringer:

– At sejle i let luft og hele tiden sørge for at holde dampen oppe kræver mental styrke. Det er det, som sejlerne forventer. Nemlig at det bliver mere mentalt end fysisk hårdt. Ellers var, jeg talte med, i rigtig godt humør og glædede sig enormt. De fleste har forberedt sig til fingerspidserne med minutiøse mad- og drikkeplaner, fortæller Morten Brandt, der med Sailing Aarhus, Aarhus Internationale Sejlsportscenter og titelsponsoren Garmin står bag eventen.

Fuldt mandskab sejler mandag

Sejlerne er delt i tre næsten lige store grupper, hvoraf fully crew-sejlerne sendes afsted kl. 13 på mandag – præcis to døgn efter single- og doublehand-sejlerne. Det glæder Morten Brandt at se lige stor opbakning fra alle kategorier til trods for, at sejladsen oprindeligt startede som singlehand.

I skrivende stund er vejrudsigterne omskiftelige med forventede perioder med let vind, men de første sejlere ventes tilbage over mållinjen i Aarhus i løbet af fredag-lørdag.

Se video fra starten på Sailing Aarhus' facebook-side eller på Garmin Round Denmark Race.

content-loader
content-loader
content-loader