Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sejlmager Jan Hansen ses her få timer efter starten i Aarhus. I dag kl. 13 gik besætninger med flere om bord. Foto: Peter Brøgger/Garmin Round Denmark Race
Kapsejlads
Beluga en JPK 10.30 er på en 3. plads. Foto: Peter Brøgger/Garmin Round Denmark Race
Kapsejlads
Embla fra Sverige er helt fremme. Foto: Peter Brøgger/Garmin Round Denmark Race
Kapsejlads
Kapsejlads
Embla og The Beast nærmer sig Helsingør. Sejlerne på sejle 36 timer i træk, før de skal holde en obligatorisk pause på 8 timer. Foto: Henrik V. Jørgensen
Kapsejlads

’Bæstet’ rundede Helsingør som første mand i Garmin Round Denmark Race - Full crew-både nu startet

kl. 23.00 i aftes tjekkede Jan Hansen og Figaro 2 ’The Beast’ som første solosejler ind i Helsingør efter 34 timers sejlads, efter Skagen blev rundet. I kølvandet er Anders Nyberg, Embla, og Anders Johansen, Beluga. De to førende har rundet Falsterbo i retning mod Bornholm.

Af Troels Lykke |

Solosejlerne har haft god vind i sejlene i løbet af det første halvandet døgn af Garmin Round Denmark Race, siden de forlod Aarhus i lørdags. De hurtigste tilbagelagde hele 240 sømil på under 36 timer, fortæller Sailing-Aarhus til bådpressen.

- Mange er nået længere end forventet på nuværende tidspunkt, men der har også været fine sejlforhold undervejs. Det har været en relativt rolig, men blæsende nat i Kattegat med op til 20 sekundmeter. Fortsætter de i samme tempo, har vi de første både i mål allerede torsdag, lyder vurderingen fra Jens Villumsen, Race Director i Garmin Round Denmark Race.

Jens Villumsen beretter, at der ikke har været behov for den store kontakt mellem sejlerne og broen i løbet af det første halvandet døgn.

Efter at have rundet Skagen afventede tyske ’Wuchtbrumme’ hjælp til lanterne, og i Skagen har danske ’Amaretto benyttet sig af hjælp til at fikse selvstyreren. Begge både er nu kampklare med kurs mod Helsingør.

Lørdag udgik tyske ’Jufosa’ efter blot 12 sømil, da han gik på grund på Skadegrund tæt ved Sletterhage. Siden er danske ’Grand Danois’ udgået ved Læsø grundet maskinproblemer.

Stærke 36 timer af trio i front

Mens størstedelen af singlehand-feltet prøver kræfter med Øresund, har tre både i front – i skrivende stund - et større forspring til de øvrige. I front er ’The Beast’ og danske Jan Hansen med svenske Anders Nyberg på ’Embla’ og danske Anders Johansen på ’Beluga’. Alle tæt på Falsterbo med retning mod Bornholm.

Jan Hansen var også første mand i Helsingør søndag kl. 23.00 blot to timer, før uret rundede de 36 timer, der kræver otte timers hvile. Nu venter der de tre førende en lang, tricky strækning mod Bornholm og dernæst Gedser.

Full crew-sejlere afsted

Alt imens trætheden melder sig hos singlehands-sejlerne, var friskheden en anden for såvel doublehand- som full crew-sejlerne, der blev sendt afsted fra Aarhus henholdsvis 13.00 og 13.30 i to næsten lige store grupper á 20 besætninger.

Hos doublehand-sejlerne har tyske Tri langt sig i front, mens den 10 mand stærke RAFALE har gjort det samme blandt fuldbesætningerne.

Følg Garmin Round Denmark Race på facebook-siden af samme navn eller via live-tracking på: www.race.bluewatertracks.com/garmin-round-denmark-race-inshore-2021

Se video af Jan Hansen der går ind til Helsingør i aftes. Video: Henrik V. Jørgensen

 

content-loader
content-loader
content-loader