Gå til hoved-indhold

SOS-signal på stranden redder savnede sejlere

Tre mænd kom 200 kilometer ud af kurs på Stillehavet. Det traditionelle SOS blev deres redning.

1,2 tons lette Mojito 650 med Scow-stævn kan blive fremtidens turbåd

Franske Idbmarine tør gå egne veje. Mojito 650 er 6,5 meter lang og 3 meter bred - hele vejen og har derfor masser af plads, men også en hel del sejl. Båden bygges ud fra værftets seriebyggede Mini 6.50, der er skabt til at surfe over Atlanterhavet i Mini Transat-sejladsen.

Kendis-sejlbåden Havana på vej til Danmark fra Nordspanien

Havana har længe ligget i Nordspanien. Men nu er planen, at den skal sejles hjem til Danmark af Emil, Alfred og nogle venner. De sejler den hjem i ét hug, hvilket bliver otte døgn i søen, fortæller Mikkel Beha til Billed-Bladet.

65-årige tyske Joachim er blæst inde i Korshavn i sin Juniorbåd

- Jeg sejler ikke i over 9-10 m/sek., siger tyske Joachim vi møder i Korshavn, da vi er på sejltur i vores Boheme 10-meter. Joachim er på vej til Læsø og nyder enkeltheden i en lille båd. Normalt ligger han mest for anker i sin Juniorbåd fra 1962, bygget på Thurø.

Sejlerferier skaber minder for livet - langturssejler Cille giver opskriften

Cille og Christian Rosentoft, der har 4 børn, giver dig her deres bedste råd til en vellykket sejlerferie. Deres vigtigste råd er, at lade være med at have for mange planer, det handler om at være sammen. Forfatter Cille fra København blogger her om den perfekte sejlerferie for en familie.

Tursejlads på steroider - prof surfer 19,6 knob i X4.3: Vallenbæk - Bornholm på 12 timer

- Vi rå-surfede 20 gange med over 17 knobs fart og med røgvandet brusende som i en jolle, i en feriepakket sejlbåd som X-4.3 på 10 tons, forklarer tidligere America's Cup- og OL-sejler Michael Hestbæk, der siger at kølvægt, stift skrog og rodrig holder 100% på båden.

ØRC'ens 10-års jubilæum udskydes til 2021 - arrangørerne vil undgå shitstorm

Stævnelederne fra Hellerup Sejlklub vil undgå den negative omtale, der meget muligt vil ramme den populære sejler-festival. Samtidig er det ikke muligt at afvikle eventen forsvarligt under de gældende retningslinjer, lyder vurderingen.

Pernille og André sætter kurs mod verdenshavene – måske for resten af livet

Det unge kærestepar trodser coronavirussen og stævner ud fra Aarhus til september. I horisonten lurer utallige ø-besøg og en frisættende livsstil langt fra samfundets stress og jagt efter lykke. En fri livsstil, som parret overvejer at gøre til deres levevej.

Sejlede 85 dage over Atlanten til Argentina i 29 fods båd for at besøge sin 90 årige far

Få dage efter, at Argentina lukkede for flytrafikken, valgte sejler at stævne ud fra Porto Santo i sin lille sejlbåd Skua med direkte kurs mod hjemlandet Argentina. En tur på 9.000 kilometer, skriver dr.dk. Se indslag.

Antallet af bådudlejninger steget med mere end 600 % under coronakrisen

Coronakrisen kommer til at give ekstra vind i sejlene og stor trafik i de danske havne. Antallet af udlejninger hos bådudlejningsplatformen, Boatflex, er nemlig eksploderet i forårsmånederne - særligt i maj, hvor 600 % flere end i fjor har booket en båd.