Gå til hoved-indhold

Bådelauget i Kerteminde vil bevare glasfiberens guldalderbåde fra 60'erne og 70'erne

Formålet med bådelauget er for det første fællesskab på tværs af køn og alder og for det andet at bevare glasfiberens guldalderbåde fra 1960’erne og -70’erne. Derudover ønsker lauget at fremme maritim dannelse, herunder at man lærer at begå sig til søs og i havn, tage ansvar og forstå, hvad det vil…

Corona lukker verden ned, men familien Arildsen insisterer på frihed og sejler over Atlanten

Familien Arildsen, der nu er på Gran Canaria, sejler snart videre ud i verden. De er klar på at omstille sig, fordi de ikke ved, hvordan verden ser ud nu eller om et par måneder. Til gengæld har de havnens mindste og hyggeligste båd, en Albin 34, og de er sammen. Cille Rosentoft interviewer.

Norsk solosejler Erik Aanderaa kommer man ikke udenom - ny video om sejlads i Nordatlanten

Erik Aanderaa står måske lidt for meget på dækket i t-shirt i 15 m/sek. i to plus grader og store bølger og er et dårligt forbillede på den måde - men sikke videoer og sikke vilde ture til Island og Færøerne fra Norges vestkyst.

Claes købte mindre båd for at tjekke om familien ville sejle - nu har han købt en større

Hvis det stod til 54-årige Claes Mørkeberg, havde han købt en +30 fod båd med det samme, men han vidste godt, han skulle finde ud af om det overhovedet var noget for familien. De besluttede derfor at købe en Spækhugger. (der er til salg). Nu har familien købt en Amigo 40.

Sejlerkvinder i Middelhavet - ny bog henvender sig til den modne, uerfarne langturssejler

Boganmeldelse af Cille Rosentoft: Sejlerkvinder i Middelhavet tager dig med ombord hos fem forskellige kvinder og lader dig for en stund mærke de stærke følelser, der udspiller sig ombord. Tilsammen har de fem kvinder 55 års sejlererfaring fra hver sin båd.

Coronavirusset gav Sophie og Casper det afgørende skub – nu er stævnen vendt mod verdenshavene

Kæresteparret fra København sætter kursen mod en usikker verden, hvor konstant ændrede smittetal sætter dagsordenen. Men med stædighed kommer man langt, har parret for længst erfaret – blandt andet da Casper for fem år siden købte den 58 fod lange Hvalodea uden en krone på lommen.

29-fods sejlbåd taber kølen i Isefjorden - alle ombordværende reddet

Tre sejlere måtte fredag tilkalde hjælp, da deres 80 år ældre Østerkrydser mistede kølen. De nødstedte blev bragt sikkert i land, mens Dansk Søredningsselskab slæbte båden.

Cille handler: Vi har købt en Hallberg Rassy Mistral

- Vi har øvet os i at handle på tingene, så de ikke bare bliver langtidsplaner, som aldrig bliver til noget. Derfor har vi købt en båd, for denne sommer overbeviste os om, at det skulle vi da have, blogger Cille Rosentoft i dette indlæg. Før var deres båd 42 fod, nu er den på 33.

Emil Erichsen deler sine skipper-erfaringer - få gratis foredrag onsdag eftermiddag

Med udgangspunkt i sin egen jordomsejling på Havana giver den erfarne langturs-skipper sine bedste råd videre til landets sejlere, når et online foredrag ruller over skærmen i dag, onsdag kl. 16.30. Tilmelding senest kl. 16.00.

 

Phanton 42-sejlere mødtes til røverhistorier i Lynetten, der er epicenter for jordomsejler-båden

Forskellige mandskaber fra S/K Lynetten samt andre havne var samlet til en hyggelig weekend med erfaringsudveksling og røverhistorier. Der var også udflugt til Copenhill, hvorfra der fra 85 meters højde er fin udsigt over havnen, Øresund og København