Gå til hoved-indhold

Projekt Luffe 54: Glasfiberen er delamineret efter grundstødning

Glasfiberlag tog skade under Luffe 54’erens uheld, hvorfor Jakob og Mikkel nu må genopbygge en mindre del af bådens skrog. Læs, hvordan de kommende langturssejlere løser problemet.

Silje og Hauke: Retur mod Danmark i 20 timers uvejr

De unge gaster var forberedt på det værste, da de vinkede farvel til den grønlandske østkyst. Efter knap et døgns tæsk i Nordatlanten nåede sejlerne Færøerne, hvorefter turen - med et indlagt stop på Shetland med den sagnomspundne polardåb - kunne fortsætte mod Danmark. Læs sejlernes sidste blog…

Silje og Hauke: Isbjerge bliver kun mere majestætiske i tåge

Tågen har lagt sig over Grønland, hvor de to unge gaster suger de sidste naturoplevelser til sig, inden kursen atter sættes mod Danmark. Et lakseparadis, en enorm isbræ og et møde med Siriuspatruljen kan sejlerne nu føje til listen.

Sejlere må flygte fra vulkan nord for Sicilien

Onsdag gik en vulkan i udbrud på den italienske ø Stromboli, hvilket tvang omkringliggende sejlere til at forlade området. Se videolink til klip fra ABC News.

Silje og Hauke på Grønland: Frosne skøder og zig-zag mellem isbjerge

Tre gange blokerede isen vejen for de unge gaster, der måtte sno sig langs Grønlands østkyst. Nu befinder sejlerne sig i én af verdens smukkeste nationalparker, hvor den smukke og barske natur byder på fornemt bjørnebesøg og hurtigt-pakkende isflager.

Cille: Træt og taknemmelig efter sidste langturssejlads i Bianca 420

Langturssejler Cille Rosentoft er taget på en sidste sejltur i Bianca 420'eren med familien. Sommeren bliver brugt i den Stockholmske skærgård, hvor familien på fire uger besøger paradisøer og kæmper med minimal vind.

Lene og Kim Egtved så båden synke, mens de sad i redningsflåde - nu stopper de med sejlads

Se de to langturssejlere fra Odsherred fortælle om forliset af deres 50 fods stålbåd i Stillehavet. Forliset har nu påvirket det sjællandske par så meget, at de stopper med at sejle. - Måske chartertur fremover, siger en rørt Lene Egtved til TV2 Øst. Se tv-indslag.

16-årig svensk klimaaktivist krydser Atlanten i klimavenlig båd

Den blot 16-årige klimaaktivist, svenske Greta Thunberg, fortsætter kampen for klimaet. Hun krydser netop nu Atlanten, helt uden at frigive forurening, for at komme til FN's klimatopmøde til september. Hun er ombord på Malizia II, som er drevet af solpaneler og undervandsturbiner.

Lene og Kim Egtved forklarer om forliset i Stillehavet hvor 50 fods stålbåd sank - vandet fossede ind

Minbaad.dk bringer med tilladelse fra sejlerparret fra Sjællands Odde deres forklaring om hvad der skete i Stillehavet, hvor de akkurat nåede at komme i redningsflåde, hvor de blev reddet. Sammenstødet var så voldsomt, at farten gik fra 6 knob til fuldt stop næsten øjeblikkeligt.

Dansk besætning troede, de skulle vente flere dage i redningsflåden på Stillehavet

To-tre dage forventede Lene og Kim Egtved, der i sidste uge måtte forlade deres langtursbåd på det enorme Stillehav, at bruge i flåden, inden hjælpen kunne nå frem. Det blev langtfra nødvendigt, fortæller sejlerne til DR.dk.