Gå til hoved-indhold

Familien Beha sejler mod nord på TV 2 i aften

Mandag kl. 20.00 har de folkekære sejlere premiere på deres seneste serie, Kurs mod nord. Turen går til Svalbard i familiens nyindkøbte redningsbåd fra 1951.

 

Silje og Hauke sejler til Grønland for at samle mikroplast

Udstyret med handsker, huer og varmt tøj går de unge sejlere til sommer ombord på en polskbygget stålketch. Målet er den barske, grønlandske østkyst, hvor nettet skal i vandet, og mikroplast hives ombord.

Gast på langtur: Tjek økonomien - køjepengene er vidt forskellige

Hvor meget du som gast må smide i skibskassen, og hvad der er inkluderet i dette beløb, er afgørende at undersøge, inden aftalen med langtursskipperen kommer i hus. Minbaad.dk's Maria Ravn og Sara Sulkjær deler ud af deres erfaringer.

Havana sætter kurs mod Middelhavet til sommer

Den folkekære Beha-familie stævner atter ud på en længere sejlads i Jeanneau-sejlbåden. Denne gang får det varme Middelhav, som sejlerne missede under jordomsejlingen, besøg af de populære herrer. Se desuden ny serie anden påskedag.

Erik Aanderaa - en norsk viking der i januar sejlede 200 sømil fra Norge til Shetlandsøerne

No bullshit - just sailing, siger Erik Aanderaa, der sejler Contessa 35 med remdrevet autopilot. Han blev udfordret af den anden singlehandsejler Sigurd Utbjoe (Luffe 44-sejler) til at krydse Nordsøen for at opleve festivalen Up Helly Aa på Shetland. Begge tog turen fra Haugesund i hver sin båd i 17…

Gast på en langtursbåd: Hvordan finde den rette plads?

I en ny serie om langturssejlads vil minbaad.dk's journalistelever, Sara og Maria, komme med deres gode råd til, hvordan man kommer i gang med drømmen om at blive gast ombord på en båd. De guider til, hvad man skal være opmærksom på, både før og under sejladsen.

To sejlere reddet fra brændende båd i Australien

Et sejlerpar måtte med deres hund gå i dinghyen, da agterenden af deres båd fredag stod i flammer. Ingen kom til skade under ulykken.

Norge om babord er en fantastisk bog om verdens længste jollesejlads

Magne Klann sejlede fra Nordkapp til Lindesnes i en RS Aero på 30 kilo. Allerede ved Bodø slog han den gamle verdensrekord i distance sejlet med enmandsjolle. Gennem 49 dage og 1158 nautiske sømil (2144 km) mødte nordmanden foråret og sommerens store naturoplevelser. Se galleri.

Kom bag optagelserne til 'Kurs mod nord - ekstra' med familien Beha

Den 8. og 9. april byder M/S Museet for Søfart indenfor til tv-optagelser med Mikkel Beha Erichsen og familien til det nye TV2 Fri program 'Kurs mod nord - ekstra'.

To unge sejlere vil tilbringe 10-15 år på verdenshavene i en Luffe 54

Mikkel Nordsäter og Jakob Bütow følger i Kløvedals kølvandsstribe. De vil væk fra samfundets normer, og ud hvor de ikke kan bunde. Først skal den nyindkøbte Luffe 54 istandsættes.