Gå til hoved-indhold

Syv praktiske råd inden sejlads i Polen

Sejlere, der overvejer at vende stævnen mod det prisvenlige Polen, vil sandsynligvis opleve at blive overrasket på godt og ondt undervejs. Det samme blev Jens Krogsmose og Anette Pedersen, der derfor giver anvendelige guidelines inden sommertogtet.

Hollandsk sejlerpar smidt væk fra DT-turbøje midt om natten

Efter at have vækket de udenlandske gæstesejlere gjorde en dansk sejlbåd på det kraftigste krav på en af Danske Tursejleres bøjer i Thurøbund. Bøjer, der ellers kan anvendes af alle. Sagen ærgrer tursejlerforeningens forretningsfører.

Wayfareren Nipegegi har sat rekord - Storbritannien rundt på 15 dage

Søndag den 30. juni klokken 18.42 lokal tid satte Nipegegi og besætning rekord. På 15 dage og fire timer har de sejlet hele Storbritannien rundt i den 16 fod lange jolle. - Ekstrem og særdeles imponerende, siger dansk Wayfarer-sejler om turen.

Dansk familie krydser Atlanten i en Great Dane 28

I to og et halvt år bliver den 28 fod lange sejlbåd, der har kostet 70.000 kr., familien Kristensens hjem. Efter det spændende oceankryds er ankeret kastet i Brasilien, hvor overfald er en reel risiko blandt den ellers altid smilende befolkning.

Polen – en undervurderet sejlerdestination

Spis sushi fra sejlende miniaturebåde og glid langsomt forbi gamle værfter og aldrende kraner fra 60’erne. Polen har det hele, fortæller Jens Krogsmose og Anette Pedersen, der netop har tilbragt en måned i landet.

Sejlerlivet giver én følelsen af frihed og eventyr - ny bog 'Blue Dane over Atlanten'

'Blue Dane over Atlanten – drømmen om friheden og de store oceaner'. Høje palmer, hvide sandstrande og mødet med skønne Caribien er de fantastiske gaver, man må pakke ud efter 18,5 døgns sejlads fra Cap Verde til Tobago. Turen tog Mirela og Michael Dokkedal fra Odense i en LM 32.

76-årig bedstemor fortsætter nonstop-jordomsejling trods knockdown

Britiske Jeanne Socrates råder over et gåpåmod, som selv unge sejlere må misunde. Kvinden har i øjeblikket kastet anker på New Zealand efter knockdown i sin Najad 380.

Projekt Luffe 54: Mikkel og Jakob har fjernet apteringen fra deres langtursbåd

De to unge mænd, der planlægger at tilbringe 10-15 år på verdenshavene, har hovedkulds kastet sig over et omfattende bådprojekt. Blot 230.000 kroner gav sejlerne for Luffe 54’eren, der var et ægte håndværkertilbud.

Den vilde nordmand Erik Aanderaa sejler fra Shetlandsøerne til Færøerne

Endnu en fantastisk film fra den eventyrlystne nordmand, der producerer film i verdensklasse fra sine solosejladser. Se sejlads om 200 sømil lang tur i store bølger, hvor oliefyret strejkede i kold forårsejlads. No bullshit - just sailing, er sejlerens slogan.

Renovering af Luffe 54 er i fuld gang i Skive før jordomsejling

23-årige Mikkel Nordsäter og 21-årige Jakob Bütow fra hhv. Løkken og Helsingør vil ud og opleve og kæmpe for bedre klima, men først skal de fikse båden, de gav lidt over 200.000 kr. for. På vej til Skive gik motor ud og de ramte en pram i mørke i december.