Gå til hoved-indhold

Søfartsstyrelsen: Sejlerne må selv tage ansvar for valg af navigationsmetoder

Skal man have papirsøkort ombord og lægge kurser ud på dem, selvom om man har elektroniske søkort? Hvad er juraen, hvad siger Søfartsstyrelsen? Her er svaret – og to ret forskellige vurderinger af det.

 

Langtursbog over Atlanten: Frihed er noget man tager

Sejlads fra Caribien tilbage mod Middelhavet var et kapløb med stormlavtryk, fortæller den pensionerede skoleinspektør Leo Schmidt. Læs her første afsnit af bogen FRIHED.

Fyn Rundt Solo med gourmet-stop

Middelfart Sejlklub inviterer til solo-tursejlads. - Vi starter fra Middelfart marina og holder stop på Sydfyn, forklarer Kaj Ebler, der selv sejler i en Omega 42.

Phantom 42 - en oplagt jordomsejlerbåd

Tursejlerne holder i år sommertræf i Vedbæk Havn. Et træf, der bruges til erfaringsudveksling, Phantom 42 er en oplagt jordomsejlerbåd. fortæller formand Lars Jensen.

Sejler var i fængsel på Maldiverne - våben om bord

Den tyske jordomsejler, Knut Kähler, havde et jagtgevær, en salonriffel og en signalpistol om bord på 78 fods båd. Det blev en dyr omgang.

Bøje: Unuanceret fremstilling om iPad til navigation

Maritimedenmark.dk er kilden til en tidligere artikel her i minbaad.dk om en engelsk sejler, der skulle være blevet straffet for brug af iPad til navigation. Bøje Larsen har læst den originale rapport.

Bøje: Når båden står i vejen for turen

Drømmen om en jordomsejling med varme og air condition, fryser, watermaker og mikrobølgeovn osv. er uopnåelig for mange. Opgiv de høje ambitioner og søg mod de klassiske sejlbåde, erfarer Bøje Larsen.

 

Boat Show startede med kendissen Emil Erichsen

Emil Erichsen, kendt fra TV2 serien ”Kurs mod fjerne kyster”, fortæller nu om togtet med Havana, en Jeanneau Sun Odyssey 51. Alle stole var optaget i Fredericia. Se program.

Vintertur i X-79: Er man skudt i hovedet?

Nej, siger 50-årige Jesper Stig Andersen fra Svendborg. Han tog i denne uge på tur til Ærøskøbing og sov på hotel. - Det virker, siger X-79-sejler til minbaad.dk.

TV2-quiz - har du styr på Kurs mod fjerne kyster?

Fjerde sæson af den populære dokumentarserie ruller i øjeblikket over TV-skærmen. Men hvor meget husker du egentlig fra de foregående sæsoner? Find ud af det i quizzen.