Gå til hoved-indhold

Vintertur i X-79: Er man skudt i hovedet?

Nej, siger 50-årige Jesper Stig Andersen fra Svendborg. Han tog i denne uge på tur til Ærøskøbing og sov på hotel. - Det virker, siger X-79-sejler til minbaad.dk.

TV2-quiz - har du styr på Kurs mod fjerne kyster?

Fjerde sæson af den populære dokumentarserie ruller i øjeblikket over TV-skærmen. Men hvor meget husker du egentlig fra de foregående sæsoner? Find ud af det i quizzen.

Både flyder rundt på havet - katamaran fundet efter tre år

Sejlere i nød når sjældent at sænke deres både, inden de selv reddes i land. I sidste ende kan det skabe problemer for andre langturssejlere.

Bøje: Komma’s havnelods er noget særligt

Den gode gamle havnelods i bogformat eller en moderne app på smartphonen? Selvom oplysninger mangler, er Bøje Larsen ikke i tvivl.

 

Følg danskeres sejltur til Caribien på TV

Familien Veber har kastet fortøjningerne og sat kursen over Atlanten med svensk TV på sidelinjen. Se udsendelserne gratis på nettet.

Sidste sæson i 'Kurs mod fjerne kyster' kommer snart

31. januar lyder startskuddet til fjerde sæson af den populære programserie. Beha-brødrene sejler fra Indonesien til København, hvor de bliver budt velkommen af 20.000 danskere.

Bøje: I havnen efter stormfloden - nye billeder

Bøjes nuværende båd er den 7., han har ejet. Men det er første gang, han har ladet den ligge vinteren over i vandet. Det er på et hængende hår gået godt.

Halvt år til afgang: Vibeke mangler læremester

Phantom 42 er købt og sejlerfaringen for opadgående. Selvom Vibeke Svenningsen endnu ikke er tryg ved havnemanøvrerne hjemme i Lynetten, sætter hun til sommer kurs mod ukendt farvand.

Malene: Sådan får du råd til langfart

De fleste langturssejlere er almindelige mennesker med almindelig indkomst. Alligevel realiserer de sejlerdrømmen. Langturssejler Malene Wilken guider i gang.

Bøje: Navtex, hvad er det? Virker det?

Når mobilen er uden dækning, må andre systemer tage over mht. vejrudsigter. Det ældre Navtex-system er obligatorisk for erhvervstrafikken og dækker hele verden. Bøje Larsen undersøger fordele og ulemper.