Gå til hoved-indhold

Dummere end politiet tillader - men nu er der styr på mine digitale beviser via My Maritime app

- Kender du ikke Maritime app og du er bådjournalist, sagde den venlige politiassistent Kasper Stavn til minbaad.dks udsendte, da vi mødte ham på bådudstilling i Ishøj. Jeg følte mig klart dummere end politiet tillader det. Men nu kan jeg altså dokumentere at jeg har speedbådbevis.

Vi sejler atter til lille, hyggelige Samsø festival med de store navne - perfekt for sejlerne

Jeg sejlede allerede båden fra Juelsminde og over til Ballen Havn lørdag for at få en plads mellem fire pæle. Det lykkedes, da jeg kunne klemme den 2,55 meter smalle Boheme 10 meter ind mellem to fastliggere. Onsdag 19. juli 23 starter Samsø festivalen og der er flere billetter.

Da Jens Peter tabte sin sejlersko - sejlads med vennerne i Palby Fyn Cup slår alt

Jeg nærmer mig hastigt de 60 år og en gang om året sejler jeg kapsejlads i min Boheme 10 meter. Og det er en kæmpe fornøjelse, selvom jeg var skyld i at min mangeårige gast Jens Peter Madsen tabte sin næsten nye Helly Hansen sejlersko, da jeg mistede balancen i cockpittet.

Gigantiske Istanbul gør en næsten målløs - også som sejler i Bosphorus Cup

Vi var i slutningen af september fem dage i Istanbul med over 20 mio. indbyggere for at overvære Bosphorus Cup og byens historiske seværdigheder. Det var en stor oplevelse, både som turist og sejler.

Samsø Festival er et must at sejle til hvert år med hygge, herlig musik og sejlertræf

Det er nu sjette gang at minbaad.dks redaktør er sejlet til Ballen Havn for at deltage i Samsø Festivalen, en af Danmarks hyggeligste festivaler, som man naturligvis skal sejle til. Men kom i god tid, hvis du vil have en plads mellem to pæle, så du sikke skal vade på 9 både til kajen

Nu er min Boheme 10-meter på land med mast på - I love it

Jeg er en af dem, der gaber over for meget. En Drabant 24 i Rudkøbing, hvor jeg bor lige udenfor, er fint, men en Boheme 10-meter i Juelsminde er lige lidt langt væk under en storm - og når batteriet skal lades op. Var jeg ansat til at passe på bådene, var jeg blevet fyret for længst.

Ej, I gav da ikke op efter 11 timer i Classic Fyn Rundt?

Jo, det gjorde vi. Ingen ombord orkede at sejle rundt om øen på 40 timer, når vi nu havde 'planlagt' turen til et døgn. Men hør lige her. Det var altså stadig en god tur. Nogle havde sågar set på trackeren, at vi sejlede 56 knob... Men det var altså, fordi jeg kørte rundt med den i bilen.

Spørg dig selv om du er i den rigtige bådtype? Nu er jeg i J/70'eren

H-båden er solgt, men jeg er stadig rigtigt meget til entypesejlads. Jeg har fortsat min Drabant 24 i Rudkøbing og min Boheme 10 meter i Juelsminde. Men nu bor jeg i København og er blevet rorsmand på en J/70'er, der tilhører min gode ven Jens Peter Madsen.

Luffe 43-sejler til mig: Du skal IKKE lægge din båd uden på os - glem det

Sådan vrissede en Luffe 43-sejler af mig, da jeg en sen aften i juli i år nåede Bogense Gamle havn. Men Luffe 43-sejleren er forkert på den. - Han kan ikke nægte dig det, siger ansatte havnefolk i Lundeborg og Faaborg.

Jeg kunne ikke rulle Code Zero ind - panik før stenmole i Grenå i min Boheme 10-m

Jeg skulle lige til at rulle min nye, hurtige Code Zero ind, men linen var røget ud af tromlen, og jeg surfede 8-9 knob lige mod en stenmole. Samtidig røg et tovværk i skruen (troede jeg), da jeg sejlede ind til Grenå i 7-8 m/sek. Og Code Zeroen blafrede.