Gå til hoved-indhold

Nu kommer tyskerne, men danske lystbådehavne er ikke gearet med bookingsystemer

Tyskerne skal reserverere seks overnatninger i danske lystbådehavne for at holde ferie i Danmark under corona, men ikke nødvendigvis i samme havn. - Vi er slet ikke vant til at reservere plads til lystsejlere i havnene, siger FLID-havne til Fyns Amts Avis. Artikel opdateret kl. 15.28.

Endelave havde 141 danske flag i havnen i pinsen - på én dag

Havnen på Endelave huser sædvanligvis sejlbåde med tysk, svensk og flere andre nationaliteters flag. Men i pinsen havde havnefoged Jørgen Holm udelukkende behov for at tale dansk, fortæller Katrine fra Endelave.

Tyske lystsejlere mangler, så nu er den veludbyggede lystbådehavn i Marstal tom

Ærø er delt i to lige nu, hvad angør turister. I Ærøskøbing er der masser tyskere på værelser og hoteller, mens Marstal er tom, fordi man mangler tyske sejlere. De må dog sejle til Danmark fra 15. juni, hvis de booker havneplads i fem dage.

Sejlads og efterspørgsel på havnepladser boomer i Danmark efter man ikke må rejse sydpå

Coronakrisen har sat tusindvis af danskeres sommerferieplaner på standby, og udlandsplanerne er for mange ændret til en sommer i Danmark. Både nord og syd for København meldes om øget interesse for at få en bådplads i løbet af sommeren, fortæller TV 2 Lorry.

Syv lystbådehavnene i Frederikshavn Kommune kan besøge hinanden gratis grundet coronakrisen

Coronakrisen har været hård ved lystbådehavnene, som savner alle deres udenlandske sejlere. Lystbådehavnene i Frederikshavn Kommune forsøger med et nyt initiativ at hjælpe hinanden igennem krisen. Man ønsker at støtte erhvervslivet.

Tyskere ønsker ikke at have deres båd i Danmark længere - et problem i Sønderjylland

Tyskere, der ejer et sommerhus i Danmark, måtte fra i går passere grænsen. Ejer de en lystbåd, er der til gengæld adgang forbudt. Det er et stort problem, siger Foreningen af Lystbådehavne I Danmark (FLID), der anslår, at cirka 1.000-1.500 udlændinge har deres båd stående i Danmark.

Sø-shelter findes nu i Bogense Havn

Tirsdag blev to sheltere trukket ud og fastsat med anker ved Bogense havns nordvest-mole. De to nye sø-sheltere kan hver huse to voksne og ét barn. Se billeder af de ny sheltere, man lige skal styre uden om i havnen.

Sommerhavne: På Birkholm kan du købe hjemmelavet franskbrød i forsamlingshuset

De tre mennesker, der har bopæl på den lille ø ved Sydfyn, sørger godt for de tililende sejlere, der nyder idyllen og sammenholdet på havnen og i den omkringliggende natur. Impala 36-ejer Lene Høgh Bünger fortæller om øen.

Ny Kommas Havnelods 2020-2022 viser over 1.000 havne i flere lande

Bogen på 712 sider er guiden for alle lystsejlere, og den nye udgave er gennemgribende opdateret og dækker danske, tyske, svenske og et udsnit af polske lystbådehavne – i alt over 1.000 havne.

600 både i Svanemøllehavnen skal flyttes til midlertidig havn i Færgehavn Nord

Se og hør her hvordan 600 bådejere bliver tvunget til at flytte, efter at 1,4 km tunnel bygges i forlængelse af Nordhavnsvej-tunnelen på østsiden af Strandvænget på Østerbro, under Svanemøllehavnen og frem til Kattegatvejs forlængelse i Nordhavn.