Gå til hoved-indhold

Dansk Sejlunion: Besøg gerne andre havne - men bliv i Danmark

De danske sejlere kan med god samvittighed kaste fortøjningerne i landets lystbådehavne. Det understreger Dansk Sejlunion, som netop har opdateret sin vejledning til bådejerne.

Sommerhavne: Ankomsten til Mariager er unik med sæler, ankerpladser og stejle skrænter

Drej væk fra det trafikerede Kattegat og drag på eventyr i Danmarks længste fjord. Købstadsbyen Mariager – og ikke mindst sejlturen dertil – er det hele værd, mener X40-sejler Steen Trabjerg fra Middelfart.

Havnemester i Egå frygter, at bådbrand var påsat - seks både er skadet

Tidligt tirsdag morgen brændte fire både, der stod på land i Egå, og havnemesteren ser tegn på, at der er tale om en påsat brand. - Det ser meget underligt ud, siger havnemester Lars Kock Andersen til Aarhus Stiftstidende. I februar brændte både i Kaløvig, ligeledes tidligt om morgenen.

Glad overborgmester Frank Jensen: Så er oprydningen af Erdkehlgraven i gang

Båd efter båd er Erdkehlgraven - også kendt som Fredens Havn - nu ved at blive rømmet. Onsdag morgen løftede en kran således den første båd op ad vandet ved den autonome bådkoloni ved Christiania i København, fortæller TV 2 Lorry.

De danske lystbådehavne er åbne for feriesejlere i påsken - men det er en gråzone

Sådan beskriver havnefoged i Juelsminde, Kenneth Kaas, problemstillingen omkring danske sejlere, der drager på ferietur i påsken. Ifølge FLID-havnes oplysninger er ingen lystbådehavne lukkede for danske bådejere. Flere, vi har talt med, fortæller dog, at Samsøs havne er lukkede.

Fynske havne lukkes for udenlandske sejlere i påsken

Langeland Kommune bakker sammen med de øvrige fynske lystbådehavne op om bekæmpelsen af coronasmitten og tager derfor sin rolle som grænsevogter alvorligt. Havnene giver dog plads til fastliggere, som vil have båden i vandet hen over påsken.

Rungsted Havn indsætter corona-vagter - afstand skal overholdes

På havnen i Nordsjælland havde lidt for mange mennesker i sidste uge udvalgt havnepromenaden som mål for turen i det fri. Det tager Rungsted Havn nu hånd om. Der skal være to meters afstand og ingen grupper over ti personer.

Højvande i Svendborg, Sønderborg, Lolland og flere andre steder

Kraftig blæst fra nord og nordøst var årsag til den høje vandstand. Blæsten betød, at vandet fra Østersøen ikke løb op gennem de danske bælter og derfor blev ophobet i de sydlige farvande. I Sønderborg var vandet 1,25 meter over normal vandstand.

DS: Søsæt gerne båden med privat kranmand – men hold afstand

Overholdes nationale samt lokale restriktioner og anbefalinger ser hverken sejlunionen eller FLID noget problem i, at bådejere sammen bestiller en kranmand til forårets søsætning. Særligt sejlere på kommunale havne er udfordrede.

Svanemøllehavnen bliver til byggeplads - 600 både skal flyttes til erstatningshavn, da tunnel til Ydre Nordhavn skal bygges

Kaos for bådejere. Erstatningshavn skal anlægges ved Færgehavn Nord. Der sker efter, at Vejdirektoratet skal bygge en tunnel under Svanemøllebugten i København. Tunnelen er en forudsætning for, at de næste etaper af Københavns nye bydel Nordhavn kan bebygges og byudvikles.