Gå til hoved-indhold

Lystbådehavne slipper for at søge tilladelse til småændringer

Kystdirektoratet forenkler administrationen af reglerne for lystbådehavne, så havnene fremover kan føre små ændringer ud i livet uden at søge om tilladelse.

Sejlerparadiset Fyn - 13 havne markedsføres

Der er nu søsat samarbejde mellem fem fynske turistbureauer og Foreningen af Lystbådehavne I Danmark, der i fællesskab fokuserer på maritime turisme. VisitKerteminde er initiativtager.

Sommerhavne: Gratis aktiviteter for børn i Sønderborg

Naturguider står hver dag klar til at tage imod sejlerbørnene, hvor blandt andet krabbefiskeri og fiske-klapning er på programmet. Tina Hartun Nielsen fortæller fra Sønderborg.

Tag på båden og støt Havnens Dag

På lørdag ventes op mod 100.000 besøgende på landets 70 Vild med Vand-havne. Sæt selv kursen mod båden og vær med til at skabe den helt rigtige havnestemning.

100.000 forventes til Havnens dag

Lørdag 10. juni slår flere end 70 havne i Danmark dørene op og serverer en overflod af gratis prøvesmagninger på det maritime liv. TV-vært er ambassadør.

Sommerhavne: Flakfortet - en oase midt i Øresund

Den fredfyldte ø Flakfortet står i skarp kontrast til Københavns larm og jag. Efter blot én times sejlads er trafikerede gader skiftet ud med et gammelt fort og flot natur, fortæller Lars Mosbech.

Nyt samarbejde skal trække gæstesejlere til Nordsjælland

Ti nordsjællandske havne, Maritim Turisme, VisitNordsjælland og Foreningen af Lystbådehavne I Danmark (FLID) slår sig sammen om at markedsføre Nordsjælland som et oplevelses- og inspirationsunivers.

Sommerhavne: Sejl til Anholt - Danmarks Caribien

Er et Atlanterhavskryds ikke sagen, kan du i stedet søge mod Kattegat. Her ligger Anholt, der med hvide sandstrande og turkisblåt vand leder tankerne mod varmere himmelstrøg, fortæller Lars Ibsen.

Vordingborg bliver delebådsdestination mellem private

Vordingborg Havne og Boatflex, havets Airbnb lancerer ’Vordingborgmodellen’ til sejlads eller overnatning. Under lejeperiode vil Vordingborgs havnepersonale holde bådopsyn.

Sommerhavne: Morten Korch-agtige Endelave

- Jeg ville ikke blive forbavset, hvis der kom en mand gående med stråhat, forklarer Sofie Fjeldsted Olsen, som for tre år siden opdagede øen i Kattegat.