Gå til hoved-indhold

Svanemøllehavn lukker: Hvad sker der med sejlklubberne, når erstatningshavnen bliver en realitet?

Flere hundrede bådejere skubbes i nær fremtid ud af den enorme Svanemøllehavn i København og flyttes for en femårig periode til en erstatningshavn. Det kan få store konsekvenser for områdets sejlklubber. Læs interview med formand for Sejlklubben Sundet, Ole Brandt.

DIF til de frivillige: Lige nu er det hårdt - men vi går mod lysere tider

Danmarks Idrætsforbund bakker på baggrund af den alvorlige corona-situation op om forlængelsen af de nuværende restriktioner. Samtidig sender DIF en vigtig opfordring til sine næsten 500.000 frivillige, herunder også sejlsportens mange trænere og hjælpere.

 

Den særlige indsats skal hædres - hvem har udviklet sejlsporten i 2020?

I et corona-år, hvor klubberne er blevet tvunget til nytænkning, er flere oplagte kandidater til Dansk Sejlunions Klubudviklingspris. Frem til den 31. januar er det muligt at indstille kandidater til prisen.

Hans Natorps troværdighed er på spil i støtte til ekspræsident Kim Andersens mange konflikter

Dansk Sejlunions ledelse og repræsentanter i World sailng (WS) har ubetinget støttet tidligere WS-præsident Andersen i alle de konflikter der er opstået i organisationen de seneste fire år. Det samme har DIFs næstformand, tidligere DS-formand Hans Natorp, der nu vil være DIF-formand.

Svendborg Sunds Sejlklub har skaffet en del af finansiering på 8 mio. kroner til renovering af klubhus

Tiden er blevet moden til en opgradering af klubbens fysiske rammer og af bygningsindretningen, som i det væsentlige stammer fra 1970’erne og 1980’erne.

Aarhus Internationale Sejlsportscenter i beton og glas vinder Aarhus Kommunes arkitektpris

- Der er tale om en helstøbt arkitektur i beton og glas, hvor eksteriør og interiør hænger smukt sammen. Huset indskriver sig i den nordiske tradition, hvor enkelthed i form, funktion, materialer og konstruktion sammentænkes i en helstøbt kunstnerisk idé, fortæller dommerkomitéen.

Sejlsportens indendørsidræt skal lukkes ned i 38 kommuner

Med de nye restriktioner lukkes idrætten ned i store dele af landet. Hos DIF er forhåbningen, at smittetallene hurtigt falder, så især børn og unge ikke skal undvære idrætten i længere tid.

Vanskelig situation for sejlklubber i Nordjylland efter muteret virus i mink

De nye og omfattende restriktioner i en række nordjyske kommuner kommer til at påvirke idrætten på mange områder. Alligevel er der opbakning fra DIF til, at der sættes kraftigt ind. Sejlere i blandt andet Thisted, Frederikshavn, Hirtshals, Hanstholm, Sæby og Skagen rammes.

41 Øresunds-sejlklubber støtter Dansk Søredningsselskab med donation på 60.000 kr.

Dansk Søredningsselskab modtager donationen som påskønnelse af den sikkerhed, selskabet yder sejlere til søs. Midlerne opstod efter eskadre-sejladsen ‘Øresund sammen - hver for sig’ den 13. juni 2020, hvor op mod 1000 både stævnede ud fra hver deres havn mellem Gilleleje og Køge.

Kinesiske Li Quanhai ny præsident for World Sailing - slog Kim Andersen i tæt afstemning

Li Quanhai, der lovede store pengesummer til World Sailing, erstatter Kim Andersen på posten som præsident for sejlsportens internationale organisation, World Sailing. Valget er en stor skuffelse for Dansk Sejlunions formand, der mener, at hetz mod Kim Andersen gjorde udslaget.