Gå til hoved-indhold

COVID-19 får Finnjolleklassen til at træne 'old school' - se klubbens retningslinjer

Omklædning hjemmefra og tilfældige bøjer på havet, der kan udgøre dagens træningsbane. Finnjolleklubben træner som i de gode, gamle dage for at undgå smitte. Få her et indblik i klassens regler under coronakrisen.

Vækst i sejlsporten - nu 53.009 medlemmer i Dansk Sejlunion i 2019

Landets sejlklubber har fået flere medlemmer i 2019, og der er små to procents fremgang i alle aldersgrupper - for både mænd og kvinder. Det viser den årlige opgørelse fra Danmarks Idrætsforbund.

Dansk Sejlunion: Sejl kun alene eller sammen med familiemedlemmer, du bor med

Dansk Sejlunion opfordrer enhver sejler og bådejer til at være opmærksom på regeringens og myndighedernes retningslinjer og opfordringer. Det gælder fx om ikke at være tæt sammen med nogen, der ikke er fra samme husstand, og at holde afstand, når man mødes.

Henrik Pedersen modtager Ærestegnet: - Jeg har det skidt ude på sidelinjen

Igennem sin lange karriere på vandet har Lynæs-sejleren bestridt flere formandsposter, taget aktivt del i sejlsportsmiljøet i ind- og udland samt tilbudt sin viden og arbejdskraft. Ærestegnet er Dansk Sejlunions højeste udmærkelse.

Horsens Sejlklub modtager Klubudviklingsprisen 2020, fordi klubben er et forbillede

Det siger formand i Dansk Sejlunion, Line Markert, som begrundelse for valget blandt det skarpe felt af kandidater. Horsens kan alt lige fra OL-sejlads til at tage arbejdsløse med på vandet.

Hjælpepakker og sejlklubbers gavmildhed skal redde restauranterne

- Vi er nødt til at stå sammen, forklarer formand i Horsens, Bjarne Hansen til minbaad.dk. Flere sejlklubber rækker nu en hjælpende hånd til deres forpagtere, der midlertidigt må lukke restauranterne. Take-away har ikke været muligt på flere havne.

Du kan stadig sejle - men det skal foregå med stor afstand pga. corona

Idrætten i Danmark har standset alle fælles aktiviteter indendørs og udendørs. Det gælder også sejlsporten og Dansk Sejlunion, der forventer, at sejlklubber, trænere og klasseorganisationer lever op til dette. Se her hvordan OL-sejlernes retningslinjer er fra OL-sportschefen.

Sejlklubberne ramt af corona - Skive risikerer at miste 100.000 kr.

Faren for aflyste stævner og events tvinger Skive Sejlklub til at fremlægge stramt corona-budget. Varer krisen ved, kan sejlerne desuden blive tvunget til at sælge båden.

Det vilde vesten: Eksklusion i Hvide Sande Bådeklub - revisor smidt ud på tyndt grundlag og mister havneplads

På en generalforsamling i Hvide Sande Bådeklub blev revisor og sejler Jens Bollerup ekskluderet, angiveligt for at være en tidsrøver og en brokkerøv. Revisoren, der mister havneplads, er rystet over bestyrelsens opførsel, der ligner en chikanesag. Danske Tursejlere har forsøgt at mægle.

 

 

 

Formand for Dansk Sejlunion om coronakrise: Udskyd al aktivitet i sejlklubberne

Vi anbefaler, at fælles foreningsaktivitet i klubberne udskydes eller aflyses, skriver Line Markert, formand i Dansk Sejlunion.