Gå til hoved-indhold

Bådebygger-veteranen Poul Oddersborg havde mange flotte både på sin samvittighed - nu er han gået bort

NEKROLOG. Poul Oddersborg, der blev 80 år, nåede også at blive dansk mester i Piratjolle. De senere år var han aktiv Fyn rundt i sin hurtige selvbygget og selvdesignede Odderborg 22, der lå i Ballen ved Svendborg. Han nåede også at bygge OK-joller til Thailands konge og meget andet.

44 fods båd rammer hval og synker på et kvarter i Stillehavet - besætning reddet

- Vi havde god vind og sejlede 6 knob, da der var et foruroligende BANG! Min 44-fods Raindancer havde ramt en hval midt i Stillehavet, fortæller Rick Rodriguez til The Washington Post.

 

Oliefund i Aarhusbugten

En vinterbader fik søndag lidt mere end det kolde gys med sig hjem efter en tur i havet ud for Risskov, skriver TV2 Østjylland.

Danskere udelukket for den populære, svenske handelsportal Blocket.se

Portalen er blokeret for danske brugere. Du kan tjekke annoncer og surfe rundt. Men vil du, som dansk bruger, i kontakt med en annoncør, så bliver du stoppet. Du skal nemlig kunne vise svensk bank-ID men det kan man som dansker, af gode grunde ikke fremvise.

Ny redningsvest Secumar Furio til kitesurfing eller hurtig sejlads

Secumar har sendt en ny ultimativ vest på markedet. Navnet er Furio og den har vundet flere priser.

 

Fascinerende udstilling på Koldinghus om Kongeskibet Dannebrog

Kongernes Samling inviterer i denne udstilling besøgende på Koldinghus med ombord på Kongeskibet Dannebrog. Koldinghus’ 800 m2 store ruinsal på fire etager danner rammen om udstillingen, som formidler livet ombord for både kongefamilien og mandskabet.

Bådebyggers tip: Sådan lakerer du

At opnå en god finish med lak-arbejde er noget af det sværeste, der findes på en båd. Jørgen Jensen, bådebygger, kommer med tips om, hvordan du får et godt resultat. Det er her til foråret, at det kan lade sig gøre med mere varme i vejret.

Sejlbåd forladt på fredet område ved Agger Tange

Lystsejleren var i sin ret til at sejle ind i området og ankre op. Båden (en Maxi 77) har ligget ud for Agger Tange siden sensommeren og har i en periode været ubemandet. På et tidspunkt gik der rygter om, at der lå en død mand om bord, skriver Nordjyske, der viser foto af båden.

Emil Midé Erichsen udgiver ny bog 'At vende sig mod havet'

Der er ikke flere uopdagede pletter tilbage på landkortet. Er eventyret dødt? For at bryde med karriereræs og dagligdagens trummerum sætter Emil ud for at genopdage eventyret i sit liv, lyder det i en ny bog fra sejlerkendissen.

Brand i sejlbåd på Thurø - halv time efter alarmen gik var flammer væk

På en nabogrund til Walsted Bådeværft var der udbrudt brand i en glasfiberbåd, der lå på land under en presenning. Brandvæsnet ville være helt sikre på at brand var slukket, da båden er udstyret med en el-motor med en større batteripakke, fortæller Fyns Amts Avis.