Gå til hoved-indhold

Lanternen ved Esbjerg Strand Lystbådehavn klar til indvielse - må bruges af gæstesejlere

Det nye imponerende maritime center Lanternen i Esbjerg, der har været undervejs i flere år, er nu klar til officiel indvielse 21. januar og bliver et nyt vartegn for Esbjerg kommune og det maritime liv.

Sejler død efter han hang i masten i mange timer på en Pogo 30, hvor han slog sig til blods

To personer var på en Pogo 30, hvor en sejler i lang tid hang med hovedet ned fra masten og døde tragisk tæt på Fuerteventuras nordvestlige kyst. Høje bølger gjorde at de spanske myndigheder ikke kunne komme om bord på båden så blev der sendt dykkere fra Civilgarden.

Slusehåndbogen i ny version: Tag genvejen til Middelhavet og undgå at komme ud i dårligt vejr

Slusehåndbogen har i ti år hjulpet over 5.000 danskere med at sejle på floder og kanaler. Nu kommer den populære bog i en revideret og udvidet 2023-udgave. - Det er virkelig en genvej til varmen, men også til store oplevelser. Det gøres på under en måned, siger forfatter Thomas Veber.

 

Nyt Maritimt Center, et ikonisk vartegn i Esbjerg på kunstig ø - kan tåle at blive oversvømmet

Maritimt Center er et markant byggeri, der nu præger Esbjerg Strand. Fremover vil flere af kommunens maritime sportsgrene som bl.a. Esbjerg Roklub, Esbjerg Søsport, Dykkerklubben Nemo, Multiatleterne og Havneskolen holde til, nord for Esbjerg.

80 både brændt i hal i Spanien

Marbellas politi og brandvæsen begyndte at modtage meddelelser onsdag klokken 19.30 på grund af en spektakulær brand, der brød ud i Marina Marbella-hal i havnen i La Bajadilla, hvor lystbåde og jetski er opbevaret. Se galleri.

Watergames kommer med nye praktiske kurser i langturssejlads på land og på Dufour 425

Watergames tilbyder nu et helt nyt uddannelsesforløb til kommende langturssejlere, gaster og alle andre interesserede. Kurserne holdes i Watergames' kursuslokaler i Brøndby Havn. - Rammen om kurserne er en Dufour 425 GL, vi går ind for praktisk mesterlærer, siger underviser Claus Hasle.

Rorarm på kvindebåd ødelagt efter 17 dage på Atlanterhavet - skadede ny båd for at redde kvinderne

Camilla, Marie og Anne-Marie, Rowmodels, er på vej i robåd over Atlanterhavet: rorarmen gik i stykker halvvejs. Den 12. december begav de tre Københavner-kvinder sig ud på den cirka 50 dage lange rotur fra La Gomera til Antigua. Cille taler med holdets presseansvarlige.

 

Xquisite 30 Sportscat med 8 sovepladser i skrogene er til hurtig dagsejlads

Den nye Xquisite 30 Sportcat, designet i Cape Town i Sydafrika og bygget i Polen, har et kæmpe cockpit, kulfibermast, bovpspryd i fuld længde og masser af sejl. Ikke-øvede sejlere skal også kunne håndtere katamaranen, der desværre ikke er helt billig.

Tag på bustur til Boat Show i Fredericia med andre sejlere 

25. februar starter bus fra Rudkøbing via Odense bl.a. og 4. marts starter Frank A. Busser fra Skovshoved. Der er fin forplejning undervejs mod bådudstillingen i Frederica.

Rindom er nu så kendt en stjerne at Billed-Bladet skriver om hende og kæresten Ryan - se sjov DR-video

Det var en storsmilende Anne-Marie Rindom, som festede med andre sportsstjerner til DR-showet ”Sport 2022” i Herning, selvom hun manglede din australske kæreste, skriver Billed Bladet. Se sjov video da Rindom overraskede sin træner.