Gå til hoved-indhold

Anne-Marie Rindom nomineret til 'Årets Sportsnavn 2022' - kan hun slå Vingegaard?

Når Sport 2022 - det store sport tv-show - løber over skærmen til januar, kan det være med Anne-Marie Rindom som vinder af den prestigefulde pris 'Årets Sportsnavn' efter VM-guld, men hun fx skal slå Tour de France vinder Jonas Vingegaard. Jesper Bank tog prisen i 1992.

To brande i Nordhavn i København: Sejlbåd mandag og motorbåd tirsdag

Hovedstadens Beredskab frygtede det værste, da de mandag aften rykkede ud til en brand på en sejlbåd i Nordhavn, fordi man frygtede, at personer var fanget ombord på båden. Nu har de store roser til en borger, der slukkede brand på sejlbåd. Dagen efter brændte motorbåd.

Mand overlever 15 timer i vandet - faldt i fra krydstogtskib

En 28-årig mand, som har været savnet fra et krydstogtskib i Den Mexicanske Golf, er blevet fundet i live efter omkring 15 timer i vandet. Det skriver den amerikanske kystvagt for det pågældende distrikt på Twitter.

Sand får Spækhuggere til at stoppe angreb på ror

Et spækhuggerangreb på en svensk sejlbåd ser ud til at være blevet afvist med sand ud for Portugals kyst. Fiskere kom med det simple, men måske effektive råd

 

Nico Martinez skyder TP52-foto og vinder ​​Mirabaud Yacht Racing Image award 2022

Den spanske fotograf Nico Martinez tog verdens bedste sejlsportsfoto 2022, da han skød et billede under TP52 World Championships i Cascais. Aarhus-fotograf Peter Brøgger nåede helt i finalen med Nacra 17-foto. 150 fotografer fra 29 nationaliteter deltog.

Ny Bavaria C46 kommer i 2023 med et cool look

Familiebåden Bavaria C46 kombinerer den generøse Bavaria-plads om bord med karakteristiske chines i agterstævnen og Bavaria V‐stævn, som der også er på Bavaria C38 og C42. Det fortæller den danske importør, Dansk Marine Center.

 

Xc 47 med semi-dæksalon er begyndelsen på ny generation af X-Cruising

Konceptet er bygget efter et ønske om at imødekomme det voksende antal sejlere, der leder efter en ægte bluewater cruiser til at sejle ud i verden med. Xc 47 lanceres i begyndelsen af ​​2024. 'Måske den bedste cruiser vi har bygget nogensinde', siger X-Yachts.

Sejlerjobs hos Quorning Boats - mangler rigger og elektriker til at bygge Dragonfly

- Vi mangler stadig at få et par af de sjove og spændene stillinger besat, hvis man kan lide at arbejde med nye både og grej, fortæller direktør for Quorning Boats, Jens Quorning.

Dansk Sejlunion har ikke gjort indsigelser mod 26 gigantiske havvindmøller i Køge Bugt

Parken Aflandshage, der i 2026 skal være 8 kilometer fra Stevns, er ikke populært blandt sejlere. Her forklarer direktør i Dansk Sejlunion, Christian Lerche til minbaad.dk om deres holdning til vindmølleparken. Der skal fx være mindst 20 meter under nederste vingespids.

26 havvindmøller med en højde på 220 m er på vej otte kilometer fra Stevns - borgmester er stærkt utilfreds

Havmiljøet. Europas største fugletræk. Den ubrudte horisont. Et muligt farvel til den mørke nattehimmel. Det fylder i tankerne for Henrik Urban Dam Nielsen (S), borgmester i Stevns Kommune, der ligger ud til Køge Bugt, skriver Jyllands-Posten. Møllerne vil være i drift i 2026.