Gå til hoved-indhold

Fynsk forsker er vild med det enkle liv på Folkebåden uden indenbords motor og kun to sejl

Fynboen Erik Skov Madsen forsker i produktionssystemer og cirkulær økonomi på Syddansk Universitet, hvor han også er lektor. På Folkebåden er det akademiske arbejde byttet ud med vind, vejr og luft. Han har eksempelvis deltaget i solosejladsen Silverrudder.

Nordmænd holder 1/2 tonner regatta for Ukraine

Krigen i Ukraine skaber reaktioner i hele verden. Også hos IOR-sejlere i Norge. Alle bådene fra 80'erne skal i Skjebergkilen i det østlige Norge sejle under ukrainsk flag, lavet af Ellen Sundby, der selv aktiv på pigebåden Midnight X.

Niels Jeppesen, tidligere X-Yachts-designer, slår nu stregerne til elegant Arcona 50

Niels Jeppesen gør det svært at se forskel på en X-Yachts og en Arcona, når det gælder 50 fods størrelsen, viser nye tegninger. - Hækken er bred for at give stabilitet, og vi har sparet vægt i materialer og udstyr for at få vægten ned i kølen, siger Niels Jeppesen om sit kendte mantra.

Sponsorindhold: Overvejer du at investere i en båd? Bliv klogere på dine økonomiske muligheder

Du kan selv se dine lånemuligheder på Låneguiden og blive klogere på, hvordan du står i forhold til et lån til en båd, hvis du overvejer at finansiere båden på denne måde. 

For 21. år i træk er drømmebåden i Tyskland en Hallberg-Rassy

Europas største sejlermagasin, Yacht fra Tyskland, har for 21. gang siden 1998 gennemført en grundig markedsundersøgelse. Hallberg-Rassy stikker helt af, mens X-Yachts næsten er på en delt andenplads med kollegaerne Sirius og Swan.

Jan Hansens nye og lette bæst skriger på opmærksomhed - P30'eren rammer Danmark til sommer

Danskerens nye 'The Beast', der kun vejer 1500 kilo, er malet i en hurtig, blå nuance, og de første testsejladser er i hus. - I vindhastigheder på omkring ti knob accelererer båden hurtigt, påpeger Hansen.

EU og USA's specialstyrker jagter russiske lystyachter

Krigen mod Ukraine er blevet til en kraftig hovedpine for russiske oligarker. Der er blandt andet tale om 71-årige Vagit Alekperov, som er direktør i det russiske olieselskab Lukoil.

Sponseret: Sådan får du råd til at sejle

Hvis du vælger at låne penge, for at finansiere sejlads, vil du med stor sandsynlighed gerne vælge det billigste lån. Når du skal vælge det billigste lån, er det vigtigt, at du både ser på ÅOP.

Den internationale sejlunion har fløjlshandsker på overfor Ruslands sejlere

Den internationale olympiske komité, IOC, udelukker idrætsfolk fra Rusland og Belarus, men i sejlsportens verden er det anderledes. Dansk Sejlunions formand presser World Sailing angående krigen i Ukraine.

ShipShape på Rungsted Havn holder minimessen 7 Raske Forårsdage

Forhandleren indleder sæsonen med 7 Raske Forårsdage den 4.-6. samt 10.-13. marts. - Der vil være en lang række tilbud fra hele branchens leverandører, fortæller Martin Rasmussen fra ShipShape, der viser en ny Sail Racing Shop-in-Shop.