Gå til hoved-indhold

Ny X4.3 får verdenspremiere på X-Yachts Boat Show 6-7. november

Den nye 4.3’er med større mast, mere sejl og bredere hæk får først verdenspremiere på Boot i januar 2022, men allerede den 6. og 7. november kan man se den på X-Yachts' egen bådmesse i Haderslev.

Spøgelseskutter fjernet ved Helgenæs efter to et halvt år

For to et halvt år siden kæntrede en kutter ved Helgenæs. Efter en del pegen fingre og en god bunke vragrester har Syddjurs Kommune nu fjernet vraget.

Nye blokke og frølår fra Seldén bliver vist frem på udstyrsmesses Mets i Amsterdam

Seldén bygger videre på sit sortiment af dækudstyr og introducerer nu en serie af såkaldte "Soft-Attachment"-blokke, skraldeblokke og frølår. Produkterne vises frem på den professionelle udstyrsmesse den 16. til 18. november.

Faurby og Nordship holder åbent hus - se ny Nordship 500 DS i produktion

Nordship og Faurby holder åbent hus på værftet i Lunderskov lørdag den 6. og søndag den 7. november. Man kan se Faurby-både i produktion og den nye Nordship 500 DS, mens storesøsteren Nordship 570 DS og andre både kan ses i Fredericia Havn.

 

Fyrskib var redningsplanke for DDR-flygtninge - nu sikrer rekordstor donation skibets fremtid

A.P. Møller Fonden har netop offentliggjort en bevilling på 9,5 millioner kr. til fyrskibet Gedser Rev. Fondsbevillingen er den største af sin slags og skal bruges til restaurering af skibet samt formidlingen af skibets enestående rolle i Danmarkshistorien.

Nye sejlere skaber travlhed - de frivillige reddere har været på aktion nummer 900 i år

2021 bliver nyt rekordår i Dansk Søredningsselskab. 901 gange er redderne rykket ud til sejlere i nød. Et tal, der fortsat kan nå at stige inden nytår.

Danmarks samlede havplan er klar - få oplysninger om dit lokale farvand i smart oversigtskort

Mange siders avanceret lovtekst er droppet til fordel for et innovativt danmarkskort, der gør det nemt at finde de nødvendige oplysninger i Danmarks første samlede havplan. Havplanen er samtidig den første digitale af sin slags.

Tilbageholdt fragtskib flygter fra Svendborg i ly af natten

Med slukket AIS forsvandt fragtskibet Aaron fra havnen i Svendborg i starten af oktober. Søfartsstyrelsen er nervøse for sikkerheden ombord.

Omtalt sejlbåd fjernet fra Djurslands kyst efter særlig aftale

Det er lykkes Norddjurs Kommune og ejeren af den tilsyneladende efterladte sejlbåd at udarbejde en aftale, der har gjort det muligt at fjerne båden. Bådejeren kan tilbagekøbe båden, hvis han ønsker det.

Blærerøvens foredrag - sejlerpigernes udfordringer: Hold hovedet koldt og mandens ego varmt

Kendissen og sejleren Mads Christensen er i byen med en munter foredragsaften, der tager temperaturen på sejlerlivet. Han ved, hvad han taler om, når han fra den 1.-4. november går på scenen i henholdsvis Slagelse, Horsens, Nyborg og Skørping.