Gå til hoved-indhold

Idrætshøjskolen i Sønderborg opgraderer med ny RIB og Hobie Cats

Mange af eleverne på skolen i Sønderjylland har samtidig fået status som frisejlere, så de kan benytte J80’ere eller Hobie Cats i fritiden. - Sejladslinjen er både nu og traditionelt meget velbesøgt, forklarer lærer fra skolen, Peter Ole Lindum.

Cille kan genkende kønsdiskrimination i sejlermiljøet

KOMMENTAR: Da jeg læste undersøgelse foretaget af Dansk Sejlunion, ramte resultaterne mig lige i maven. Det har aldrig været nemt for mig, at lande i denne sejlerverden. Men jeg vil heller ikke acceptere den rolle, som jeg tilbydes, fortæller tursejler Cille Rosentoft fra København.

Sweet X-moments i Bogense med historier og sejlads

I alt 16 X-Yachts fra X-332 til X-5.6 strålede om kap i havnekanalen i Bogense, da X-Yachts i weekenden afviklede et træf under høj sol og med en række indslag undervejs. 14 m/sek. aflyste dog sejlads, men så fik sejlerne prøvet X4.6 og X-Power 33C.

Hver fjerde kvinde har oplevet eller været vidne til kønsdiskriminerende adfærd i sejlsporten

Det viser en ny undersøgelse fra Dansk Sejlunion, hvor knap 3.000 kvinder og mænd har deltaget. - At hver fjerde kvinde har oplevet kønsdiskriminerende adfærd er helt urimeligt, og det klæder ikke vores sport, understreger unionens direktør, Christian Lerche.

Kløvedal-særudstilling i Svendborg frem til 1. august

Med en model af Nordkaperen som naturligt midtpunkt har Danmarks Museum for Lystsejlads åbnet en særudstilling om sejleren, eventyreren og forfatteren Troels Kløvedal.

Vikingeskibsmuseet etablerer ny uddannelse i sejlads, kystkultur og kystfriluftsliv

Den nye uddannelse tager udgangspunkt i den klinkbyggede båd, og kursisterne lærer, hvordan båden kan bruges til at opleve naturen og vandet fra en ny side.

Henrik Reese fylder 75 år men er stadig 100 procent aktiv bådehandler i Aabenraa

Den kendte bådehandler og Dehler 38-sejler Henrik Reese fra Aabenaa fylder 75 år i dag, den 6. juni. Han er stadig aktiv på jobbet, men i dag fejres han på Dyvig Badehotel. - Jeg skal nok pensioneres, når jeg er 85 år, siger Henrik Reese med et smil.

Sejlende protest: Bro til lastbiler mod Lynetteholm spærrer i 30 år sejlbåde inde i Margretheholm Havn

Den sejlende protest mod Lynetteholmen med 100 både i lørdags vakte opsigt. Nu er en depeche overrakt til Transportministeriet og Borgerrepræsentationen. Se også kritisk TV2 Lorry-indslag om Lynetteløb, der sløjfes, og om sejlere der spærres inde i dagtimerne.

Sejlerdating.dk ser dagens lys - der er mindst 20.000 sejlersingler i Danmark

Idéen med en datingside for sejlere startede, da Lisbeth Rejsenhus for seks år siden blev single og vendte tilbage til sejlads. Nu søsætter hun Sejlerdating.dk, hvor interesserede gratis kan oprette en profil. Mindst 20.000 sejlersingler findes i Danmark, mener iværksætteren.

Klassetjek: Populær X-332’er er solgt, inden den lander på brugtmarkedet

Sejlerne står i kø til den populære X-Yacht, der af værftet i Sønderjylland regnes som én af deres bedste konstruktioner. Med sejlegenskaberne i fokus er de inkarnerede sejlere begejstrede, samtidig med at der ikke slækkes på komforten om læ.