Gå til hoved-indhold
Team Meldgaard kvalificerede Danmark til OL på et skrabet budget med stor egenbetaling. Foto: BoidinKapsejlads
Team Meldgaard kvalificerede Danmark til OL på et skrabet budget med stor egenbetaling. Foto: Boidin

Lorenzen: Pinligt forløb i dansk kvinde match race

”Against All Odds”, trods minimal DS-støtte er Danmark sikret en historisk plads i Kvinde Matchrace ved OL i Weymouth. Meldgaard er favorit til at tage OL-billetten foran Abrahamsen.

Af morten lorenzen |

Ingen i det officielle sejler Danmark har troet på de danske kvindelige matchrace sejlere.

Dansk Sejlunion forsøgte seriøst på at få forpurret at kvinde match race kom på det olympiske program i 2012, og da det alligevel lykkedes at få disciplinen med, så havde Dansk Sejlunion mere end svært ved at tage opgaven seriøst.

Pinligt forløb

Resultatet har været et meget pinligt forløb, hvor de danske kvinde match racere har været mere eller mindre overladt til sig selv.

Støtten har været minimal, træningsindsatsen rodet og der har manglet mål, midler, træning og støtte hele vejen igennem.

At det kom dertil, er ekstra trist når man tænker på hvilket niveau de danske matchrace piger havde da Match Race kom på OL programmet.

Takket være et meget aktivt match race miljø i Danmark, var der en god bred gruppe af kvinder som kunne vinde over enhver i verden.

Forspring sat over styr på kort tid

Men på grund af sløseri, manglende respekt og en grundlæggende negativ holdning til kvinderne, blev dette forspring sat helt over styr i løbet af kort tid. De andre sejlernationer valgte nemlig at satse fuldt ud på match race for kvinder.

Nu er de smertefulde år op til OL væk, og tilbage står nu kun OL til august. Men inden da, skal vi have afgjort hvilke kvinder der skal repræsenterer Danmark i England.

Slaget skal slås imellem  Team Trine Abrahamsen med Trine Palludan og Ida Hartvig  og Team Lotte Meldgaard med Susanne Boidin og Tina Gramkov. Begge teams høre hjemme i Skovshoved´s Match Race miljø, Royal Matchrace Center.

Formatet - bedst af syv runder

Der skal sejles igennem på Mallorca. Udgangspunktet er, at der sejles bedst af 7 runder – det team der først vinder 4 runder skal til OL. Hver runde består af maks. 5 sejladser, hvilket betyder at det team der først når 3 sejre i hver runde får et point.

Som tak for at have kvalificeret Danmark til OL ved det sidste udtagelsesstævne i Miami i begyndelsen af februar, har Team Meldgaard allerede fået deres første point og fører altså de nationale udtagelser med 1-0.

Teoretisk kan det hele blive afgjort iløbet af 9 sejladser, hvis Team Meldgaard vinder de første tre runder med 3-0 hver. Men vi kan også komme ud i en ”cliff-hanger”, hvis alle sejladser skal sejles. Så får pigerne altså gennemført 30 sejladser.

Meldgaard er favorit

På papiret må Team Meldgaard være stor favorit til at tage OL-billetterne. Dels er de formentlig betydelig mere skarpe end Team Abrahamsen, efter de tætte sejladser i Miami, og dels har Team Meldgaard en klar statistisk fordel overfor Team Abrahamsen som de har slået i de fleste indbyrdes opgør.

Men i Matchrace kan alt ske. Det er dagsformen der bliver afgørende, og jeg forventer i hvert fald at Team Abrahamsen giver favoritterne kamp til stregen.

Det sker der efter Mallorca

Det vindende hold på Mallorca, kommer til OL. Men tiden frem til OL skal bruges rigtigt. Det er på tide, at DS tager holdet seriøst og giver den fuld gas.

Det danske hold er det eneste af de 12 OL besætninger der ikke er på fuld sejlertid, og det er egentlig ganske imponerede at de fik den sidste nations plads til OL.

Men nu er vi dér, og vi kan godt nå at få skabt et rigtig godt hold til OL. Hvis der altså satses med de rigtige træner ressourcer, regel eksperter og modstandere.

Chancer for god figur ved OL 

Vi har alle chancer for at gøre en god figur til OL, hvis der gøres noget meget seriøst ved den resterende tid. Smid nu ikke det hele på gulvet, men vis hvad vi kan i Danmark.

Held og lykke til MRPigerne og Matchrace Team – det bliver spændende at følge på Facebook, hvor begge teams har opdaterede wall´s.

Morten Lorenzen

content-loader
content-loader
content-loader