Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Flere unge skal synes at det in og hyggeligt at sejle i en Dehler 32 blandt andet, mener Henrik Reese.

Bådforhandler: Vi savner to generationer i sejlsporten

Importør af bl.a. Dehler, Henrik Reese, er bekymret: - Sejlsport er ikke in mere. Dansk Sejlunion og Danboat har derfor en stor opgave her, siger han til minbaad.dk, efter udstilling i Hamborg.

Af Troels Lykke |

Henrik Reese har passeret de 60 år og har selv sejlet en masse kapsejlads i H-båd, Drage helt fremme i feltet. Han har også sejlet tursejlads og handlet med både i over 40 år.

Hen mener at de travle danskere tænker for lidt på livet til søs i dag. Og han vil have dem væk fra byosen og ud i det fri.

- Det er synd, at der ikke er flere der sejler, som der var da vi gjorde det i 80erne fx. Dengang var det in, når man gik op i byen og sagde man var sejler. Sådan er det ikke i dag, der taler folk og golf og reklamerer med det bagpå deres bil, siger Henrik Reese, der netop har udstillet i Hamborg, hvor de fleste, der besøgte ham på standen var over 60 år.

Mangler to generationer

- Vi mangler to generationer i sejlsporten, der findes meget få nye sejlere under 40 år, så derfor skal der gøres meget mere for at få nye ud og sejle, siger Henrik Reese, der dog fik solgt en Dehler 32 og 38 på hanseboot i år.

80.000 besøgte hanseboot og der var gratis adgang for danskerne i den sidste weekend, men det mener Henrik Reese ikke, at han kunne mærke på hverken Dehler eller Marex standen.

- Det var da et rigtigt godt publikum på hanseboot, de fleste havde vand i årene og kunne tale om sejlads på et højt plan, men de fleste er op i årene og 98,8 procent har en båd i forvejen, så hvis man skal sælge en båd til dem, kræver det at man tager deres båd i bytte og det gør vi, men vi vil ikke give en urealistisk høj pris for dem, for brugte både falder og falder hvert år, siger Henrik Reese, der savner et større kunde-grundlag, så han kan sælge flere både. Lige nu har han i firmaet Reese Marin 80 brugte både til salg

- Dansk Sejlunion og Danboat skal arbejde mere på at få nye ind i sejlsporten, man mangler måske nogle kendte, som Bubber, der siger at det er in at sejle. Danboat bruger alt for meget energi på udstillinger, de skal i stedet være med til at få flere til at sejle, siger Henrik Reese til minbaad.dk. 

Henrik Reese ses her til højre under hanseboot i år. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader