Gå til hoved-indhold
L29'eren Loa og skipper Kurt Pedersen er klar til Sjælland Rundt i Cruisingklassen.Kapsejlads
L29'eren Loa og skipper Kurt Pedersen er klar til Sjælland Rundt i Cruisingklassen.

L29'eren Loa cruiser Sjælland Rundt

Kurt Pedersen har aldrig gennemført Sjælland Rundt, men nu tager han udfordringen op og har tilmeldt sig Cruisingklassen. Han regner med, at turen tager 40 til 45 timer.

Af katrine bertelsen |

Engang i begyndelsen af 80'erne deltog Kurt som gast i Sjælland Rundt, men fuldførte ikke sejladsen. Nu har han besluttet at følge to af sine klubkammerater fra Langelinie Bådelaug, som allerede har tilmeldt sig.

- Jeg har sejlet en del kapsejlads i vores L29 "Loa" sammen med min søn og et par rigtig gode venner, og vi blev enige om at det kunne være sjovt at gi' den gas på en tur Sjælland Rundt, fortæller Kurt om tankerne bag deltagelsen i Sjælland Rundt.

- Og så er der to andre både fra klubben der deltager. Vi kunne jo ikke have hængende på os, at de skulle være de eneste fra Langelinie Bådelaug der deltager.

Vagtplan er vigtig

Kurt satser på, at de bliver fire om bord til sejladsen, og de tre er klar. Med hensyn til forberedelser, er det vigtigste for Kurt at få lagt en optimal vagtplan. Hvordan den kommer til at se ud, afgøres af vejrudsigten, som vil blive studeret nøje i dagene op til start den 26. juni.

- Vi forventer en super sejlads, dejligt vejr, medstrøm og optimal vind i sejlene hele vejen rundt – vi sætter vores lid til at løbsledelsen har gode forbindelser.

Tracking er godt!

Kurt Pedersen er glad for at det er lykkedes at finde en sponsor (Farum Pava Center) til Tracking på alle både.

 - Det er sjovt for udenforstående, der nu kan følge med i sejladsen, og jeg tror det er godt at anvende ny teknologi til at promovere sejlsporten, siger Kurt Pedersen.

40 til 45 timer

Kurt Pedersen ved ikke helt, hvor lang tid turen rundt om Sjælland kommer til at tage.

- Vores rute er cirka 213 sømil, og hvis vi regner med en gennemsnitsfart på 5 knob, så bliver det til mellem 40 og 45 timer plus det løse - så mon ikke det er realistisk af vi er i mål i Helsingør i løbet  af lørdagen, sådan cirka, slutter Kurt Pedersen.

Starten på dette års Sjælland Rundt går torsdag d. 26. juni og alle sejlbåde kan deltage, hvad enten det er i cruising, racing eller shorthanded klasserne.

Tilmelding er åben på www.sjaellandrundt.dk og nyheder kan læses på Facebook

Kilde: Pressemeddelelse, Sjælland Rundt

content-loader
content-loader
content-loader