Gå til hoved-indhold
Sjælland Rundt 2012 i måneskin. Foto: Henrik JessenKapsejlads
Sjælland Rundt 2012 i måneskin. Foto: Henrik Jessen

Sjælland Rundt – nu med tracking

Kapsejladsen Sjælland Rundt får tracking på alle deltagende både – en ekstra sikkerhed i det nye singlehandfelt. TracTrac sørger for trackingen, og Farum Pava Center sponserer.

Af katrine bertelsen |

- Det giver en god service til deltagerne, deres familier og venner der nu kan følge sejladsen på nettet – og så hjælper det også med sikkerheden, specielt for singlehand- og doublehand-sejlere, fortæller Morten Lorenzen fra Sjælland Rundt Teamet.

Med gode samarbejdspartnere kan meget positivt ske, og da Farum Pava Center meldte som sig interesseret i at sponsere Sjælland Rundt var der ingen tvivl om hvad midlerne skulle bruges til. Der skulle sættes tracking på alle deltagere.

Bruger tracking til analyse

Jacob Pociot, indehaver af Farum Pava Center deltager selv i kapsejladsen med sin nye X-46 "Freedom" og har altid været inspireret af tracking.

- Udover at vores familie og venner kan følge os hele sejladsen rundt, så giver Tracking også mulighed for, at vi kan analysere sejladsen efterfølgende, hvor vi kan se, hvor vi klarede os godt eller skidt i forhold til konkurrenterne siger Jacob Pociot.

Erhvervslivet må på banen

Jacob Pociot syntes, som erhvervsdrivende og kapsejler, at det er væsentligt at støtte op om gode initiativer, og han opfordrer alle virksomhedskontakter til også at se, om ikke de kunne bruge en aktivitet som Sjælland Rundt til noget.

- Helsingør Sejlklub gør en stor indsats for at få mere gang i sejlermiljøet herhjemme – og det skal vi der kan, bakke op om, opfordrer Jacob Pociot.

TracTrac

Helsingør Sejlklub har valgt det danske firma TracTrac til at stå for leverancen af tracking til Sjælland Rundt. TracTrac har meget stor erfaring i at dække store kapsejladser verden over, og leverer en solid løsning som forhåbentlig kan holde hele vejen rundt om Sjælland.

Kan batterierne holde?

Største udfordring bliver batterilevetiden på den lange strækning, men TracTrac er i fuld gang med at udvikle en løsning som burde kunne klare hele turen. Der vil også være steder, specielt omkring Sjællands Odde hvor mobil-sendemasterne ikke er udviklet nok til at man kan regne med live-data, men systemet samler op på positionerne, og så snart der igen er mobildækning overføres alle data.

content-loader
content-loader
content-loader