Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Henrik Jørgensen ses her på Ishøj Havn forleden. Foto: Troels Lykke

Fra vaskedreng til bådmægler hos Tempo Bådsalg

Henrik Jørgensen, direktør for Tempo Bådsalg på Ishøj havn, fylder 50 år 13. juni. Han har været i bådbranchen i 35 år. Han sætter alle sejl til for for sejlerfolket og bådbranchen.

Af Troels Lykke |

Henrik Jørgensen er vokset op med Tempo Både i Hundige, hvor han tilbage i 1983 startede med at vaske både efter skoletid.

Han tog siden en 3-årig handelsuddannelse i Tempo Både’s udstyrsbutik og som elev her, startede han også med at sælge både. Seks år senere i 1989 overtog han som 23 årig - sammen med kompagnon gennem alle årene Gert E. Sørensen -  salget af større både med firmaet Tempo Bådsalg A/S.

I 1988 købte Henrik Jørgensen en bygning på Ishøj havn, hvor Tempo Bådsalg startede med at sælge både som en satellit til kontoret i Greve.

Siden valgte Henrik og Gert at satse helt på Ishøj Havn og - efter flere andre placeringer - flytter de om kort tid ind i det 2200 m2 i det store TempoHuset, der ligger skråt overfor Arken.

Henrik Jørgensen har sammen med sit team af bådsælgere og teknikere i alt solgt omkring 5700 stk. lystbåde i både ind- og udland siden starten som elev hos Tempo Både.

Til kamp for bådbranchen

Henrik Jørgensen har ikke bare solgt både, men også været særdeles aktiv for at sikre bådbranchen rimelige vilkår.

Han har ofte været med til at sætte fokus på urimelige forhold fx en skævridende statsafgift på lystbåde og et tungt og besværligt system med optagelse af både i Skibsregistret.

Han har gennem mange møder med embedsmænd og ministre forsøgt at skabe forståelse for en vigtig branche med mange arbejdspladser og en stor rekreativ værdi. Han har også været en væsentlig drivkraft i etableringen af brancheforeningen Danboat.

Ishøj på Danmarkskortet

Henrik Jørgensen har også været meget aktiv for at gøre Ishøj havn til det bådmekka, det er i dag. I samarbejde med kommunen og skiftende borgmestre er det lykkedes at skabe et område, hvor både bådejere, bådmæglere og bådservicefirmaer trives side om side.

Henrik Jørgensen tager ikke arbejdet med hjem, de mere end 150 nye – brugte både bliver liggende i Ishøj Havn, og selvom han har en yachtskippereksamen af 3. grad, sejler han ikke privat. Men det bliver til mange prøveture i årets løb med både op til 74 fod.Til gengæld sejler han kajak og står på ski.

Selve dagen fejres under private former sammen med den bedre halvdel Berit og døtrene Laura og Amalie.

3 x 50 år fejres til september

Den 30. september sættes alle sejl til.  Her fejrer også den 3. partner i Tempo Bådsalg Stewart Moeliker-Twigg og servicechef Jørgen Sørensen deres 50 års fødselsdage, så der holdes en 150 års fødselsdag fest, samtidig med at Tempo Bådsalg indvier de nye kontorlokaler i Tempo Huset på Ishøj Havn.

content-loader
content-loader
content-loader