Bojsen-Møller tilbage efter 40 år - vinder DM i farens Spækhugger
- Vi vidste godt, at vi ikke ville blive nummer sidst, siger Jacob Bojsen-Møller, der dog ikke havde regnet med guldet. Se også flotte fotos fra Anders Lund.
Af Sara Sulkjær |
1970’erne. Så langt skal vi tilbage for at finde brødrene Jacob og Jørgen Bojsen-Møller på startlinjen ved et Spækhugger-DM. Det var - sandsynligvis - i 1977 i Kerteminde, hvor sejlerne endda kunne løfte guldpokalen på podiets øverste trin.
Efter 40 år har de dygtige sejlere så endelig fundet tilbage til mesterskabet. Og hvilket comeback af brødrene, der søndag igen kunne modtage guldpokalen i Lynetten:
- Det var sjovt, det er rigtig skægt at være tilbage. Vi har villet sejle DM de sidste ti år, men det er ikke lykkes, for tiden er knap, forklarer Jacob Bojsen-Møller, der sammen med broren sejler 505 og FD, hvor de har vundet flere nationale og internationale mesterskaber.
Båden i vandet mandag
De succesrige brødre kom da heller ikke til Lynetten med et erklæret mål om at vinde DM-titlen. Faktisk fik sejlerne først fået båden i vandet i mandags, hvor en ny mast skulle monteres, før de kunne stævne ud til lidt træning på Øresund.
- Vi vidste godt, at vi ikke ville blive nummer sidst. Men det blev lidt stresset op til stævnet med en ny mast, som tog en krig at montere, så vi fik ikke mange timer på vandet, forklarer Jacob Bojsen-Møller, der derfor ikke havde de store resultatmæssige forventninger til stævnet.
Et stævne, hvor brødrene havde taget verdensmester i Wayfarer-jollen, Anders Friis, med ombord. Han blev, ifølge Jacob Bojsen-Møller, et stort plus, både teknisk og taktisk. De tre sejlere er da også noteret for fem prikker samt fem andenpladser i deres ti gældende sejladser.
- Det gik bedre og bedre, men det er er ikke fordi, vi sejler specielt. Vi gør bare, som vi plejer, understreger den beskedne sejler overfor minbaad.dk.
Købte tomt skrog i 1972
Selvom brødrene de sidste år blot har sejlet tursejlads i Spækhuggeren, og sidst anvendte båden på kapsejladsbanen til et par aftenmatcher for tre år siden, har de et indgående kendskab til Tjalfe, som deres Spækhugger hedder.
Tilbage i 1972 købte faren nemlig et tomt Spækhugger-skrog, som familien henover vinteren gjorde klar til kapsejlads. Mens brødrene gik i folkeskolen og på gymnasiet blev en masse fritid brugt i båden, indtil de senere flyttede til hovedstaden.
- Da vi (Jacob Bojsen-Møller og broren Jørgen, red.) flyttede til hovedstaden, fortsatte min far i den. Da han ikke kunne håndtere den mere, spurgte han, om vi ville have den, eller den skulle sælges, forklarer Jacob Bojsen-Møller, der sammen med broren foretrak det sidste.
Nød stævnet og det sociale
Derfor er det også med stor glæde, at brødrene nu igen kan stille op til et danmarksmesterskab i båden, der har bragt de to så mange gode timer på vandet.
En glæde, som selve stævne-setuppet bestemt ikke forværrede. Med en masse frivillige på sidelinjen, der sørgede for god mad og andre fornødenheder til deltagerne, og en dejlig stemning på land, nød Bojsen-Møller-drengene stævnet i fulde drag:
- Det var rigtig hyggeligt, det er nogle hyggelige fyre, der er i klassen. I nogle klasser slås de, men her i Spækhuggerklassen snakker alle med alle, fortæller en begejstret Jacob Bojsen-Møller, der desuden fik hilst på Peter Bruun, designeren bag den populære Spækhugger og en god ven af Bojsen-Møller-familien.
Top-3 ved Spækhugger-DM:
1: DEN 72. Jacob Bojsen-Møller, Jørgen Bojsen-Møller og Anders Friis
2: DEN 109. Jesper Andersen, Per Risvang og Søren Andersen
3: DEN 123. Martin Bach, Christian Morh og Lasse Köhler
Se herunder flere billeder fra stævnet taget af Anders Lund Foto: