Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der sejles efter søvejsreglerne i sejladsen i Guldborgsund, hvor alle slags sejl er tilladt. Foto: Troels Lykke

Guldborgsund Baltic Race opfylder sejlerønsker - nu en gruppe med flere end to om bord

Guldborgsund Baltic Race til august udvider med en gruppe, hvor man må være flere end to personer om bord. Der er stadig dobbelt- og singlehandgruppe. De tre ruter, man kan vælge imellem fra Nykøbing Faster, er på henholdsvis 225, 155 og 86 sømil.

Af Troels Lykke |

Fra flere sider er styregruppen bag Guldborgsund Baltic Race blevet spurgt, om sejladsen kunne udvides med en gruppe, hvor man måtte være flere end to personer om bord.

Det ønske er nu efterkommet, og 1. marts åbner tilmeldingen for den gruppe. Tilmelding her.

- Vi har et ønske om, at mange flere får mulighed for at prøve kræfter med ruterne i sejladsen, siger Carl Erik Hansen fra Sejlforeningen Vikingen, der sammen med klubkammeraten Michael Saunte og Per Thomsen fra Sejl- og Motorbådsklubben Grønsund udgør styregruppen, fortæller journalist og lokal sejler, Susanne Lose i denne artikel.

I den ny gruppe må der være op til fem personer i båden, og man kan deltage i de tre samme ruter, som sejlbåde med én eller to personer sejler i.

- Den korteste af ruterne kunne være en oplagt mulighed for nye sejlere til at prøve sig selv af sammen med andre, og også en mulighed for at lære sin egen båd bedre at kende, siger Carl Erik Hansen.

Annika klar med sin stedfar

En af dem, der benytter sejladsen til at lære sin båd rigtig godt at kende, er Annika Grænge Hansen fra Langø Bådelaug, der som skipper sejler 2star sammen med sin stedfar.

- Min mand og jeg købte båd for to år siden. I år er det mig, der sejler Guldborgsund Baltic Race. Næste år er det min mand, og det er en enestående mulighed for at lære en masse som sejler og for at lære sin båd rigtig at kende, siger den 30-årige sejler, der bor i Nakskov.

Distancesejladsen byder på masser af udfordringer både taktisk og navigationsmæssigt. De første udfordringer møder sejlerne allerede efter starten i Nykøbing. Guldborgsund er et smalt farvand, hvilket man hurtigt fornemmer, specielt på kryds.

Som noget helt unikt skal alle deltagerne sejle gennem Guldborgbroen, som står med åbne klapper hele tiden for sejlerne. Det gælder både, når man sejler ud af Guldborgsund, og når man vender hjem igen.

Flere om bord skal tiltrække flere 

Ruterne bringer sejlerne gennem naturskønne områder med indenskærssejlads i Smålandshavet med masser af udfordringer.

- Vi håber, at vi med dette nye tiltag kan ramme de sejlere, som ikke tiltrækkes af singlehand- eller doublehandsejlads, men som har mod på udfordringer i farvand, hvor denne type sejlads ikke tidligere har været udbudt, siger Carl Erik Hansen.

De tre ruter, man kan vælge imellem, er på henholdsvis 225, 155 og 86 sømil.

Grundprisen for at deltage er 1.200 kroner for op til to personer. Derefter koster det 350 kroner for hver ekstra mand om bord. Så er der også betalt for spisningen lørdag aften og trøje ved gennemført sejlads.

Guldborgsund Baltic Race sejles fra 25.- 27. august med start i Nykøbing Falster, og der sejles ikke efter DH-regler, men efter søfartsreglerne.

Fakta om ruterne

Blå rute - 86 sømil: 
Sejlads og navigation for sejlere og besætninger, der ønsker at prøve denne form for sejlads i “sikre farvande” med indlagt dag- og natsejlads. 

Rød rute - 155 sømil:
En sejlads med større udfordring med navigation rundt om Lolland-Falsters kyst igennem Smålandshavet, Langelandsbæltet og Østersøen.

For sejlere og besætninger med erfaring og lyst til at blive udfordret i dag- og natsejlads i snævre farvande og åbent hav.

Sort rute - 225 sømil:
En sejlads for den erfarne besætning, hvor der sejles fra det beskyttede Smålandshavet via Langelandsbæltet nord om Langeland og til Ærø og herefter et langt stræk i Østersøen, syd om Femern og tilbage via Grønsund og Smålandshavet.

En rute, der kræver erfaring i langdistancesejlads dag og nat.

content-loader
content-loader
content-loader