Gå til hoved-indhold

Tysk tursejler: Danske havnepenge er blevet for urimeligt høje, nu sejler jeg til Polen i stedet

I efteråret mødte vi i polske Stettin, en tysk tursejler, Rudolf. Den 81-årige berliner havde i mange år sejlet til Danmark på ferie, men det gør han ikke længere pga. de høje priser i havneleje.

Signe blogger over Atlanterhavet: Nu kraftig vind - kun 700 sømil til Guadeloupe

- Nu kan vi forvente op til 14 m/s med 18 m/s i vindstødene. Det kan jo næsten få en til at savne de stille dage på havet! Med knapt 700 sømil til Guadeloupe, bliver det dog heldigvis et begrænset antal dage i den vind, skriver Signe Storr, der ser frem til en kold drink i Caribien.

 

Sommertogt for singler til søs - togtleder søges

Det handler om fællesskab og eventyrlige naturoplevelser - og skulle kærligheden indfinde sig, er det bare et ekstra plus, men ikke togtets hovedformål, lyder det fra Danske Tursejlere, der arrangerer turen med Sejlerdating.dk.

Små sejlbåde: Maxi 68 kan det vigtigste, men er lidt langsom i let vejr

Svenskeren fra 1976 er en umådelig populær begynder- og familiebåd. Middelfart-sejler Bjarne Jensen bruger sin Maxi 68 som mand-og-konebåd. De gider ikke have andre med, hvis de skal overnatte. Der skal også være plads til bagagen.

Bådbranchens nestor Henrik Reese har bådnyheder med til Boat Show i Fredericia

Danmarks store indendørs bådudstilling er en uundværlig del af bådbranchens fødekæde, mener Henrik Reese, som præsenterer tre Danmarkspremierer. Forhandleren i Aabenraa har solgt både i mere end 50 år.

 

Louisa solgte alt og tog på eventyr efter hun så Kurs mod fjerne kyster

For to år siden sad Louisa Fjeldberg, 56, i sit lille lyserøde hus i Skovshoved og genså programmerne ”Kurs mod fjerne kyster” og siden ”Kurs mod nord”. Også så skete der noget. Louisa brugte godt tre måneder og fandt en Jeanneau 57 fra 2010, skriver Femina i inspirerende artikel.

Familien Dahl-Olsen mistede alt i en bådbrand i 2021 - nu fortæller de om livet efter i en skolebus

I 2020 sejlede Torben, Karina, Isabella og Sebastian fra Holbæk. De ville til Japan og retur. 10 dage efter alle grænser lukkede forlod de deres hjemhavn med kurs mod verden. Halvandet år efter brændte deres båd i Costa Rica. I stedet for at lade eventyret stoppe, fandt de en skolebus.

 

Signe i Las Palmas: Fra atlanterhavs-stress til atlanterhavs-panik!

Om få dage stikker Henrik og Signe over Atlanten for tredje gang om bord på deres 30 fods sejlbåd Capibara. De sidste par ugers stress har dog udviklet sig til sidste-dages panik, som afrejsedagen nærmer sig.

Bliv klar til langtursejlads: Watergames og Sailing Papaya inviterer til foredrag i Roskilde

Watergames, en af landets største sejlerskoler, holder et gratis foredrag i samarbejde med Sailing Papaya og Roskilde Sejlklub. Foredraget handler om Atlanterhavet rundt - 12 måneder fra København til Caribien og retur i en Dufour 425. Sejler Claus Hasle fortæller.

Elisabeth, Flemming og lille Anton på De Britiske Jomfurøer nu vil de til US Virgin Island

- Nytår regner vi med at fejre på jost Van dyke og efter nytår går turen så til US Virgin Island og Charlotte Amalie. Den største plan og drøm for 2023 er at nå ud til Fransk Polynesien, fortæller Hanse 540E-sejlerne Elisabeth, Flemming og lille Anton til Cille fra minbaad.dk.